A migránskaraván több tagja is megtámadta a határkerítést

2018.11.14. 06:09

Felmászott az amerikai-mexikói határon lévő kerítésre mintegy húsz közép-amerikai migráns, akik az egyik migránskaravánnal indultak útnak Hondurasból egy hónnappal ezelőtt, hogy eljussanak az Egyesült Államokba - közölték szemtanúk és a helyszínen tartózkodó újságírók.

A migránsok mintegy húsz percig maradtak fenn a kerítésen a határ tijuanai szakaszán. Amerikai határőrök érkeztek a helyszínre, de nem avatkoztak be, csak figyelték a határsértőket. A migránsok társai a tengerbe nyúló kerítés túloldalán maradtak, egyesek közülük bemerészkedtek a tengerbe is.

A kerítés túloldalán már az álmok földje vanForrás: AFP/Guillermo Arias

A Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse - mintegy 350 ember - kedden érte el az Egyesült Államok határának tijuanai szakaszát. Az első csoport autóbuszokon érkezett a Csendes-óceán partján fekvő mexikói városba. A több részre tagolódott karavánok nagyja még kétezer kilométerre, vagy annál is messzebbre van a határtól.

Helyszíni beszámolók szerint, amióta megérkezett a migránskaravánok előőrse, határőrök pásztázzák a térséget lóháton és összkerékhajtású terepjárókkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK