Szurikátabébi-tolvajokat fogtak Ausztráliában - videó

Szurikátakölyök
A kis szurikáta ellopásáért 4300 dolláros(885 000 forint) pénzbüntetést róttak ki a 23 éves elkövetőre.
Vágólapra másolva!
Három embert letartóztattak, egyiküket szerdán el is ítélte a bíróság, mert elloptak egy szurikátakölyköt a Perth Zoo-ból. Nem ez az első eset, hogy látogatók állatokat lopnak az ausztráliai állatkertből. 
Vágólapra másolva!

Ilyen téren rájár a rúd a perthi állatkertre. Szeptemberben ugyanis

az akkor egy hónapos rókamanguszta nyilvános bemutatására készültek, de az ünnepség előtti napon a gondozóik csak a hűlt helyét találták.

Eleinte attól tartottak, hogy kiszökött, és lecsapott rá egy ragadozómadár. Ennek ellenére kihívták a rendőrséget, mert a lopást sem zárták ki. A rendőrök két nappal később a 130 kilométerre fekvő Beverley városában bukkantak a kis állat nyomára.

A mostani emlőslopás miatt három ember ellen emeltek vádat.

A kis szurikáta ellopásáért 4300 dolláros (885 000 forint) pénzbüntetést róttak ki a 23 éves elkövetőre Forrás: shutterstock

A 23 éves Jesse Ray Hooker ügyvédje a bíróságon úgy nyilatkozott, hogy védence egyszerűen "beleszeretett az aranyos szurikátabébibe", amint felé szaladt az állatkertben. Ezért

kiemelte a kifutóból, és egy hűtőtáskába rejtve hazavitte.

Az autóban hazafelé feltekerte a hangerőt, hogy az akkor a lopásról még mit sem sejtő másik vádlott, Aimee Cummins ne hallja az állat sírását. Hooker az ügyvédje szerint éppen vissza akarta adni a szurikátát az állatkertnek, amikor a rendőrség megtalálta.

A bíróság 4300 ausztrál dolláros bírságot szabott ki a férfira,

vádlott-társa ügyében januárban hoznak ítéletet. A harmadik vádlott, aki ellen "lopott tárgy birtoklása" a vád, a jövő hónapban áll bíróság elé.