Migránsvízumot akarnak a bevándorláspárti brüsszeli erők

2018.11.16. 15:25

A bevándorláspárti brüsszeli erők mindenképpen át akarják erőltetni az Európai Parlamentben (EP) a migránsvízum bevezetését – jelenttette ki Gál Kinga, az EP fideszes képviselője.

Ugyanis, annak ellenére, hogy az EP egyszer már leszavazta a migránsvízum bevezetésére vonatkozó javaslatot, a baloldali bevándorláspárti erők elérték, hogy a jelentés újra bekerül egy parlamenti bizottság, majd decemberben a plenáris ülés elé – közölte a politikus.

Ennek elfogadása azt jelentené, hogy a migránsok egy harmadik ország konzulátusán is igényelhetnének olyan vízumot, amivel ellenőrzés nélkül az EU területére léphetnének– tudatta Gál Kinga.

Gál KingaFotó: Marton Szilvia - Origo

Ezt az elfogadhatatlan őrültséget határozottan ellenzi a Fidesz-KDNP– tette hozzá.

Mint elmondta: a javaslat szerint a migránsvízum kiadásának nem lenne feltétele annak megvizsgálása, hogy a kérelmező valóban jogosult-e a védelemre, vagy csak gazdasági bevándorló, mert a vizsgálatot csak abban az országban kellene elvégezni, ahová a vízummal belép az EU területére.

Ez újabb lehetőséget adna a bevándorláspárti erőknek, hogy még több migránst hozzanak be Európába– jelentette ki a képviselő.

Közlése szerint: a Fidesz-KDNP eddig is küzdött, és ezután is küzdeni fog a migránsok betelepítése ellen.Ugyanakkor abban reménykednek, hogy a 2019-es EP-választások olyan új többséget eredményeznek a strasbourgi testületben, amelynek köszönhetően megakadályozhatóak az ilyen és ehhez hasonló veszélyes kezdeményezések – fűzte hozzá Gál Kinga.