Angela Merkel a teljes csőd szélén van, hiszen pártszövetsége súlyos népszerűségvesztést könyvelhetett el a bajorországi és hesseni tartományi választásokon. A fentiek hatására Merkel október végén bejelentette, hogy nem indul többet a CDU elnöki pozíciójáért, és 2021 után semmilyen politikai tisztséget nem vállal. Ahogy korábban már írtunk róla, Merkel bukásához egyértelműen a bevándorláspolitikája vezetett, azaz, hogy feltétel nélkül bevándorlók százezreinek küldött meghívót a „Willkommenskultur” és a „Wir schaffen das” jelszavai mögött. A kancellár miután látta, hogy ez a politika nem jött be, úgy tűnik, új hobbijaként a valóság és a közelmúlt elferdítésébe, azaz nyilvános hazudozásba kezdett mind a saját politikája, mind a Magyarországon épített kerítés és határvédelem kapcsán. Szerencsére mi nem vagyunk ilyen feledékenyek.

Merkel most épp úgy fogalmazott a Neue Presse című lap fórumán Chemnitzben a magyar határkerítés kapcsán: Európa közepén fekvő országként sokáig Németország is úgy látta, hogy a Földközi-tengeren az Európai Unióba érkezők ügye nem tartozik ránk. Ez egészen addig tartott, amíg Orbán Viktor Magyarországon nem készült el a kerítésével, és az emberek a balkáni útvonalon eljöttek Németországba.

Vagyis, ha jól értelmezzük a teljes bukás előszobájában lévő kancellár kicsit zavaros szavait, akkor azt találta lódítani, hogy nem az ő Willkommenskultur politikája, illetve a menekülteknek meghívót küldő 2015-ös nyilatkozatai a felelősek Németország és Európa bevándorlókkal történő elárasztása miatt, hanem a magyar határkerítés, illetve, hogy az szerinte későn épült meg.

Berlin, 2018. október 29. Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője a bukás szélén.Forrás: MTI/EPA/Omer Messinger

Nem ez az első alkalom, hogy Merkel a saját politikai szarvashibáját a magyar kormány nyakába akarja varrni, illetve a kínos múltját kívánja kicsit kozmetikázni. Hiszen szeptember végén így beszélt Augsburgban:

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök folyamatosan rámutat arra, hogy milyen jól védi a határt, amit egyébként helyesnek tartok, és soha nem is szólaltam fel a határvédelme ellen, hiszen schengeni külső határa van, de ez a határ sajnos még nem készült el akkor, amikor a sok menekült érkezett.”

Na persze, ő sosem szólalt fel a magyar határvédelem ellen...

Mindenesetre mi azért nem felejtettük el és összegyűjtöttük a „támogató és bíztató szavait” 2015-ből.

Merkel 2015-ben: A kerítés le fog omlani

Amikor Merkel múltat végképp eltörlő hazugságtúrája két hónapja elkezdődött, már felelevenítettük, hogy 2015. július 8-án a német kancellár Alekszander Vucic szerb elnökkel találkozott. A megbeszélést követően a kancellár azt mondta, hogy
a falak építése nem jelent megoldást.

Merkel teljesen egyetértett a szerb miniszterelnökkel akkor is, amikor Vucic arról beszélt, hogy

megpróbálta Orbán Viktort lebeszélni a kerítésről és reméli, ezt mások is megteszik. 

Merkel meg is tette.

Kelet-Európát kritizálta a menekültválsággal kapcsolatban Angela Merkel német kancellár egy szerdai zárt ülésen – írta a Politico még 2015. október 8-án. A kancellár szerint a keleti országoknak tanulnia kellett volna a történelemből, úgy tudnák, hogy az izoláció nem megoldás.

Merkel Magyarországgal kapcsolatban azt mondta: azért nyitotta meg a német határokat a migránsok előtt, hogy "megvédje Európa méltóságát". 

Orbán Viktor kerítésépítését pedig mostani állításával ellentétben annyira nem támogatta, hogy egyenesen a berlini falhoz hasonlította: azt mondta, ez a fal is hamarosan le fog omlani.

Merkel a továbbiakban pedig így beszélt:

A menekülteket nem állítja meg, ha kerítéseket építünk. Teljesen biztos vagyok benne, mivel elég sokáig kellett nekem is kerítés mögött élnem. Talán el lehet halasztani egy rövid ideig. De az NDK fala is leomlott 25 évvel ezelőtt, és mi mind nagyon boldogok voltunk, amikor ez megtörtént.  

 

Vagyis: az a Merkel, aki most azt hazudja, soha nem ellenezte a kerítést, sőt valójában csak az volt a baja, hogy nem épült meg előbb, valójában akkor azt mondta: a kerítések nem állítják meg a migránsokat.

Emlékszünk: ezeket a merkeli szavakat szajkózta a teljes magyar balliberális propagandamédia: a migránsok úgyis megkerülik a kerítést, átmásznak rajta, stb. 

Merkel a határt sem akarta lezárni

2015. október 17-én pedig azt mondta, hogy a bezárkózás az okostelefonok korában kudarcra van ítélve, az EU-ba igyekvő ezrek nyomását a kerítések nem fogják visszatartani. Ugyanezen a napon arról is beszélt, hogy a bezárkózásra irányuló,
a magyar kerítéshez hasonló kísérletek semmire nem vezetnek,a bevándorlók egyszerűen más utakat keresnek, de kevesebben nem lesznek. Ezért Merkel szerint ezek csak látszatmegoldások.

November elején pedig egy akkori koalíciós válság kellős közepén azt mondta a kancellár a tartományi vezetőknek, hogy „itt és most meg kell állapodnunk intézkedésekről, hogy ne kelljen lezárnunk a határokat”.

Hát így támogatta Merkel a határvédelmet.

Merkel felbőszítette a chemnitzieket a látogatással

Merkelt tüntetők ezrei fogadták Chemnitzben, amin nincs is mit csodálkozni, hiszen idén augusztusban egy iraki és egy szíriai migráns leszúrt egy 35 éves német férfit a chemnitzi belvárosban. Az áldozatot kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. Az eset hatalmas közfelháborodást váltott ki, és Merkelnek és kormányának elhibázott migrációs politikáját látták az elszaporodó erőszakos cselekmények és a konkrét eset mögött. A chemnitzi gyilkosság után több ezres tüntetés volt a német kisvárosban.

Forrás: AFP/John Macdougall

Utóbb persze azzal próbálták elmismásolni a dolgot, hogy szélsőségesek megmozdulásáról, azok hajtóvadászatairól, szélsőséges jelképekről stb. beszéltek. Vagyis, ahogy azt Merkeltől és kormányától megszokhattuk, a valódi problémákat még véletlenül sem hozták szóba. Merkel szóvivője a nyilvánosságnak nem a gyilkosságról, hanem az önbíráskodás elítéléséről beszélt. Több újság is arról írt most, hogy Merkel elkésett a látogatással, hiszen az eset lassan három hónapja történt.

Teljes kudarc a Willkommenskultur

Nem csoda, hogy a németeknek egyre inkább elege van a bukdácsoló Merkelből. A kancellár 2015-ben azzal próbálta eladni az illegális bevándorlók korlátlan beengedését, hogy az ország képes lesz ezzel a problémával megbirkózni. Azóta azonban a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma jelentősen nőtt, és a bevándorlók integrációja finoman sem halad zökkenőmentesen. Bár a német munkaügyi hivatal azt közölte, hogy 300 ezer migránsnak van már munkája, de ez egyrészt kozmetikázott adat, másrészt elenyésző szám ahhoz képest, hogy kétmillióan érkeztek.A hivatal kutatóintézete szerint a következő öt évben arra lehet számítani, hogy a migránsoknak legjobb esetben is csak a fele fog dolgozni.

Tizenöt esztendő múlva pedig minden harmadik migránsnak nem lesz munkája feltéve, ha a mostani gazdasági folyamatok nem változnak meg. És ez még egy derűlátó jóslat.

Merkel megbukott, decembertől már nem lesz pártelnök és hamarosan kancellár sem. Búcsúzhatna méltósággal is.

Nem sikerül.