Tizennyolc hónapnyi nyomozás után sikerült a Párizs környéki migránsgettóban, Seine-Saint-Denis-ben kialakult bűnözői hálózatot és bűncselekmény-sorozatot felszámolnia a francia rendőrségnek. A teljesen eliszlámosodott Párizs környéki elővárosban a radikális iszlám vette át az uralmat, nem csoda, ha más bűnözők, szervezett bűnözésből élő bandákat is onnan irányítanak. Ebben az ügyben egy kifejezetten a fiatal lányok kizsákmányolására, lopásra kényszerítő bandát sikerült felszámolnia a rendőröknek. 

 A most felszámolt bűnözői csoport kiskorúak kizsákmányolására „szakosodott”. A fenti nyomozás nyomán megállapították, hogy tizenöt fiatal lányt – akiknek a fele kiskorú volt – kényszerítettek lopásra az elkövetők.

Forrás: AFP/Christophe Archambault

A lányok délelőtt 10 és délután 5 között „dolgoztak”. A 9 és 17 év közötti fiatalokat idősebbek tanították meg a lopás „mesterségére”. A módszer pedig vagy sima zsebtolvajlás vagy trükkös lopás volt, azaz megtévesztéssel jutottak be egy-egy főképp idős vagy egyedülálló ember lakására, ahol kedvükre fosztogattak. Ezenkívül gondoltak a lányok a jövőjére is: még 20 éves koruk előtt lényegében „eladták” a jövőbeli férjüknek, házasságra kényszerítették őket, de előtte a leendő férj részére egy komolyabb összeget le kellett tenni.

A nyomozás során végrehajtott házkutatások során a nyomozók 100 ezer eurónyi ékszert, luxusbőrtáskákat, nagy értékű órákat és készpénzt foglaltak le.

Az értesülések szerint a bűnbanda Belgiumban, Olaszországban és Spanyolországban is lecsaphatott.

A Seine-Saint-Denis környékén kialakult állapotokról már korábban is beszámoltunk. Nemrégiben öt, nagyjából 14 éves kamasz fiút tartóztattak le a párizsi rendőrök itt, mert mankókkal, baseballütőkkel és pétanque-golyókkal agyonvertek egy 12 éves fiút.

Az eset egy bandaháború következménye lehetett. Itt találhatók a legveszélyesebb francia no-go zónák, ahová csak az ott élő migránsok mennek be, még a rendőrség is fél behajtani.