Több életbiztosítás is volt Mitesh Patel feleségének a nevén: a férfi meggyilkolta a nőt, mert azt remélte, hogy így hozzájuthat a 2 millió angol fontos, mintegy 722 millió forintos biztosítási díjhoz. Azt tervezte, hogy meleg szeretőjével Ausztriáliába menekül. A rendőrök azonban elfogták a gyilkost. A 37 éves férfi gyógyszerész volt, aki 34 éves feleségével közösen nyitott egy patikát az angliai Middlesbrough-ban - írja a The Sun. 

Patel egy tescós zacskóval fojtotta meg a nőt, majd egy ragasztószalaggal megkötözte halott feleségét, és egy ruhákkal teli bőröndbe tette a lakás biztonsági kameráját.

Azután elment otthonról- így akart alibit biztosítani magának.  Körülbelül egy óra múlva visszament és felhívta a rendőröket. Azt mondta nekik, hogy betörtek az otthonukba, és a felesége rablógyilkosság áldozata lett. 

 A férfit bíróság elé állították, de mindent tagad. A bizonyítékok azonban ellene szólnak. 

Patelről az is kiderült, hogy rendszeresen megcsalta a nőt, de partneréül férfiakat választott a Grindr nevű alkalmazáson  keresztül– ami kifejezetten egy melegeknek kitalált társkereső.

Az egyik férfival szerelembe estek és elhatározták, hogy Ausztráliában kezdenek új életet. Patel ezért gyilkolta meg a feleségét.