A meleglobbi már nyíltan fellép a sajtószabadság ellen

2018.11.19. 09:52

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal. A melegek emiatt tönkretették a lapot, ami végül csődbe ment.

A magazin tulajdonosai, Luke és Carla Burrell 12 évig vezették az újságot, majd hirtelen bejelentették, hogy a White Magazine csődbe ment. Mindezt azután, hogy egy olyan megfélemlítési kampány indult ellenük, amely a hirdetők és a személyzet testi épségét is fenyegette – írja a 888.hu.

A tulajdonosok elmondták, hogy bár a publikációk mindig „világiak” voltak, arra akarták kényszeríteni őket, hogy még jobban nyissanak az azonos neműek felé. Az ABC csatorna ugyanis még ez év elején egy olyan cikket közölt, melyben a White Magazine LMBTQ-s sokszínűségét hiányolták.

Az erőszakos aktivisták nemcsak a magazin dolgozóit és vezetőségét fenyegették meg, hanem azokat a párokat is, akik valamikor együttműködtek a magazinnal.Egyesek azt fájlalták, hogy a magazin állítólag visszautasította azt, hogy egy azonos nemű pár esküvőjét fotózza.

Nem tetszett nekik továbbá, hogy a reklámokért elfogadnak pénzt az LMBTQ-közösség tagjaitól, de nem voltak hajlandóak úgy megjeleníteni a közösség tagjait, mint a heteroszexuális párokat.

Remélhetőleg hamarosan a társadalom megtanulja elfogadni az eltérő gondolkodású embereket is, és azokat, akik máshogy látják a szerelmet. Ezzel kezdődne meg az igazi változás – írták a tulajdonosok búcsúlevelükben.

Az Ausztrál Keresztény Közösség (ACL) nevű civil szervezet szerint ez az eset már a jéghegy csúcsa, és a szabad véleménynyilvánítás eltüntetésének újabb példája.Az ACL már több mint 50 embernek sietett segítségére, akiknek jogi problémájuk támadt a hitük megóvása miatt.

Ausztráliában 2018 januárja óta házasodhatnak az azonos nemű párok, ám ez nem jelenti azt, hogy ezt mindenkinek hirdetnie kell, és együtt kell értenie vele.

A „felvilágosult” világban a kereszténység értékeit megtartani talán a legnehezebb, mert ha valaki keresztényként nyilvánítja ki a véleményét, akkor azt rögtön homofóbiával bélyegezik meg a „haladó” gondolkodásúak.