Nyolcvannégy emeletet zuhant a lift egy chicagói felhőkarcolóban

2018.11.19. 19:19

Nyolcvannégy emeletet zuhant egy felvonó Chicago egyik legmagasabb felhőkarcolójában, a fülkében utazó hat embert végül azonban sikerült sértetlenül kimenteni - közölte hétfőn a Chicago Tribune című lap.

A baleset a százemeletes, 344 méter magas 875 North Michigan Avenue nevű felhőkarcolóban történt.A korábbi nevén John Hancock Centerként ismert toronyház 95 emeletén hat ember, köztük egy terhes nő szállt be a liftbe egy étteremből jövet. Ahogy a fülke ajtai összezárultak, az a megszokottnál jóval gyorsabban, majd egyre gyorsabban ereszkedett. Az emberek sírtak és sikítottak rémületükben, miután a felvonót tartó egyik kábel elszakadt. A lift csak a 11. emelet közelében állt meg - nyilatkozta a házfelügyelőség illetékese a napilapnak.

A legmagasabb épület a 875 North Michigan AvenueForrás: AFP/2014 Getty Images/Scott Olson

A tűzoltók egy kamera segítségével találták meg a fülkében rekedt embereket, de csak egy betonfalat áttörve sikerült elérni őket. Így a liftben tartózkodók csaknem három órát vártak a kimentésre.
A CBS televízió szerint szinte csodával határos módon senki nem sérült meg a zuhanásban.

Az egyik névtelenül nyilatkozó utas a Chicago Tribune-nek azt nyilatkozta, hogy olyan "élményben" volt része, mintha egy repülőgéppel zuhant volna le.