Szörnyű vadászbaleset történt Spanyolországban

2018.11.19. 15:02

Súlyos vadászbaleset történt Spanyolországban: több kutya a mélybe zuhant, mikor egy szikla szélén lelőtt szarvashoz rohantak – írja a Mirror.

A spanyolországi Caceresben több kutya is leesett egy szikláról, mikor egy meglőtt szarvast vettek körbe. A hevesen ugráló állatok közül három lezuhant a szikláról.

Az esetről felvétel is készült, amelyről az vehető ki, hogy a vadász, aki meglőtte a szarvast, lassan odasétál az állatokhoz, majd megpróbálja egy késsel leszúrni a vadat. A szarvas viszont a félrement szúrásra felpattant, mire még több kutya zuhant a mélybe.

A kutyák sorsa ismeretlen: a spanyol vadászok szövetkezete szerint azonnal állatorvoshoz szállították őket, de hogy túlélték-e az esetet, nem közölték.

Az eset megosztotta a közvéleményt: a PACMA nevű, állatkínzás ellen harcoló párt szerint ez a felvétel is bizonyítja a vadászat kegyetlenségét. A vadászszövetkezet szerint viszont a baleset csak egyszeri eset, ami a kutyák ösztöneinek tudható be, és így akarják bűnözőkként beállítani a vadászokat.