Újabb eltűntekről derült ki, hogy meghaltak a kaliforniai tűzvészben

Horizontal Kimberly Spainhower hugs her daughter Chloe, 13, while her husband Ryan Spainhower (R) searches through the ashes of their burned home in Paradise, California on November 18, 2018. (Photo by Josh Edelson / AFP)
Emberek ezrei maradtak fedél nélkül
Vágólapra másolva!
Hétfő estig 79-re emelkedett a Kaliforniában november eleje óta tartó tűzvész halálos áldozatainak száma, ugyanakkor ezerre apadt a tűzvészben eltűntként számon tartott emberek száma – közölte a CBS amerikai televízió.
Vágólapra másolva!

Előrejelzések szerint szerdától esőzések várhatóak szerte Kaliforniában. A tűzoltók és a mentésben részt vevők attól tartanak, hogy bár az esőzések segítenek a tűzoltásban, de nehezítik a mentést, ráadásul földcsuszamlásokra is lehet számítani. Hétfő estig a kaliforniai tüzek mintegy 55 százalékát sikerült megfékezni.

A tűzvészben az eddigi becslések szerint mintegy 12 ezer épület semmisült meg.

A természeti csapás okozta anyagi károk a biztosító társaságoknak várhatóan

9-13 milliárd dollárba kerülnek majd.

A károk nagyobb része Kalifornia északi vidékein keletkezett. Mind az északi, mind a déli vidékek hasonló körülmények között lobbantak lángra: a magas hőmérséklet, alacsony páratartalom, a száraz növényzet és az erős széllökések együtt járultak hozzá Kalifornia történetének eddigi legpusztítóbb tűzvészéhez.

Emberek ezrei maradtak fedél nélkül Forrás: AFP/Josh Edelson

A szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) hétfőn bejelentette: hosszú távú lakhatási lehetőségek biztosításán dolgoznak mindazok érdekében, akik a tűzben elveszítették mindenüket.