Falanxokkal törhetnek át a közép-amerikai migránsok az Egyesült Államokba

Irapuato, 2018. november 12. Az Egyesült Államokba igyekvő közép-amerikai illegális bevándorlók kamionra kapaszkodva próbálják folytatni útjukat a mexikói Irapuatóban 2018. november 12-én. MTI/AP/Marco Ugarte
Vágólapra másolva!
Az adatok szerint falanxokkal, vagyis nagyobb csoportokban kísérelhetik meg az áttörést az Egyesült Államokba a mexikói-amerikai határon feltorlódott közép-amerikai migránsok - közölte Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Vágólapra másolva!

Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szerint miközben az ókori görögöknél fegyveresek biztosították a falanxok széleit, most nőket és gyerekeket készülnek a szélekre állítani a könnyebb átjutás reményében.

Az Egyesült Államokba igyekvő közép-amerikai migránsok kamionra kapaszkodva próbálják folytatni útjukat a mexikói Irapuatóban 2018. november 12-én. MTI/AP/Marco Ugarte Forrás: MTI/AP/Marco Ugarte

Az egyetemi tanár felidézte, hogy a helyi mexikói lakosság már tiltakozott a migránsok jelenléte ellen.

Szerinte lázadásokra lehet számítani, mert elkerülhetetlen lesz Tijuanában egy menekülttábor létrehozása.

Annál is inkább, mert aki a zöldhatáron próbál átjutni az Egyesült Államokba, automatikusan kizárja a tartózkodási engedély megszerzésének lehetőségét.