Befogadott egy afgán migránst egy idős férfi, cserébe az elvágta a torkát

Migránsok Németországban.
A 2018-as évben 23 milliárd eurós rekordszintre nőtt a német költségvetés migrációval kapcsolatos kiadása.
Vágólapra másolva!
Egy 85 éves német férfi szállást és munkát adott egy 20 éves afgán migránsnak. A migráns mindezt úgy hálálta meg, hogy egyik éjjel elvágta jótevője torkát, majd elmenekült annak autójával. A gyilkost, akinek korábban már elutasították a menedékkérelmét, a rendőrök elfogták és letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Az idős férfi a lánya kérésére fogadta be az afgán migránst. A német nő egy zwickaui menekültszálláson dolgozott egy migránsokat segítő szervezet önkénteseként, itt ismerkedett meg a férfivel – írja a Zeit.de-re hivatkozva a 888.hu.

A migráns a szállás mellett kisebb-nagyobb feladatokat is kapott a 85 éves férfitől, amiket ő az idős kora miatt már nem tudott elvégezni.

Az afgán fiatal úgy hálálta meg befogadója jóságát, hogy múlt hét szombaton elvágta az alvó férfi torkát, majd elmenekült annak autójával.

A meggyilkolt idős férfi, Dietrich P. a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban lévő Wittenburgban élt. Az egyik szomszédja azt nyilatkozta:

Magyarországról Ausztrián keresztül Németországba érkezett migránsok - Illusztráció Forrás: MTI/EPA/DPA/Andreas Gebert

Az ügyészek szerint a gyilkosságnak szemtanúja volt egy bosnyák férfi, aki szintén a betegeskedő idős férfinek dolgozott. Épp egy kamerán keresztül ellenőrizte, hogy minden rendben van-e munkaadójával, amikor a gyilkosság történt. A férfi azonnal hívta a rendőrséget.

A migráns menekülés közben összetörte a lopott autót, majd gyalog ment tovább.

Egy rendőr azonban meglátta, hogy az afgán férfi megsérült, ezért kórházba vitte, majd miután sikerült azonosítani, előállították. A bíróság azonnal az előzetes letartóztatás mellett döntött – írja a lap.

A rendőrség szóvivője szerint a gyilkos migráns menedékkérelmét korábban visszautasították, az afgán fiatalnak 2019 januárjáig kellett volna elhagynia Németországot.