Soros György és az MSZP brüsszeli barátja az iszlámot dicsőítette

2018.11.28. 19:52

"Az iszlám a történetünk, az iszlám a jelenünk része, és az iszlám a jövőnk része lesz" - írta ki Twitterére Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke márciusban, miután tíz imámmal folytatott megbeszélést többek között a muszlimokkal szembeni diszkriminációról és az imámok képzéséről. A brüsszeli Vona Gábor megmutatta az irányt.

Egy szemfüles olvasónk hívta fel a figyelmünket Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) alelnökének, bel- és igazságügyi együttműködésért felelős biztosának egy márciusi tweetjére. Európa vezető politikusát letaglózhatta a tíz imám társasága, hiszen a találkozójukat követően a következőket írta ki közösségi oldalára: 

az iszlám a történetünk, az iszlám a jelenünk része, és az iszlám a jövőnk része lesz.

Hozzáfűzte, "nagyszerű volt hallani a hangjukat és perspektíváikat"

A megbeszélésen szó esett többek között

  • a muszlimokkal szembeni diszkriminációról,
  • az imámok képzéséről,
  • a vallásszabadságról,
  • az iszlám szélsőségesség megvitatásáról, és arról, hogy
  • milyen jótékony hatásokat rejt magában az iszlám-bevándorlás.

Arról azonban nem ejtettek szót a felek az egyeztetésen , hogy milyen negatív hatásai lehetnek a befogadó társadalmakra nézve a harmadik világbeli bevándorlók nagy számú érkezésének. 

Mindebből viszont az is következik, hogy a magyar ellenzéki pártok jóval előrébb járnak, mint uniós politikustársaik, hiszen Vona Gábor már 2013-ban megmondta, hogy "az iszlám az emberiség utolsó reménye".

Timmermans szeret Soros Györggyel beszélgetni Európa jövőjéről

Frans Timmermans amúgy lassan 20 éve jó kapcsolatot ápol a nyílt társadalom eszméjének atyjával, Soros Györggyel. Ez a nyilatkozatok szintjén is megmutatkozott: az Európai Bizottság alelnöke korábban előremutatónak nevezte az amerikai üzletemberrel folytatott, mintegy húszéves együttműködését. Több évtizedes kapcsolatuk során számtalan alkalommal találkoztak egymással, legutóbb hétfőn. Az esemény még az EB hivatalos programnaptárában is feltüntetésre került, azonban ennél több nem derült ki a találkozóról. Soros és Timmermans közötti egyeztetésre ezenkívül sor került idén februárban és tavaly több alkalommal. Az elvileg európai politikussal a Magyar Szocialista Párt is jóban van, tegnap közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol Tóth Bertalan, az MSZP elnöke leszögezte, hogy Magyarország Európa szívében van. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK