Migránskártyát talált az M1 stábja Boszniában

migráns, bankkártya
Névtelen bankkártyáját mutatja meg egy iráni migráns
Vágólapra másolva!
Egy névtelen bankkártyára bukkant az M1 stábja Boszniában, amely pontosan ugyanúgy néz ki, mint a Soros-féle migránskártyák – számolt be róla a köztelevízió hírcsatornája szerda esti adásában.
Vágólapra másolva!

Az M1 stábja a boszniai Velika Kladusánál forgatott, ahol folyamatosan zajlik az illegális sátortábor felszámolása. A stáb tagjai itt vették észre a szemét között a különös bankkártyát, amelynek

bal felső sarkában látható az uniós zászló, illetve az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának logója.

A kártya érvényességi ideje jövő júniusig szól, van rajta egy 16 jegyű kártyaszám,

a tulajdonos nevét azonban nem tüntették fel rajta.

A chipet már kitörte belőle valaki, mire megtalálták – vagyis még az is lehet, hogy valamilyen formában használják most is.

Soros-pénzek a kártyákon

Elsőként a balkáni sajtó írta meg néhány hete, hogy az illegális bevándorlóknál névtelen bankkártyákat találtak. Azóta

az Európai Unió, az ENSZ és a kártyákat kibocsátó cég sem cáfolta, hogy valóban léteznek ilyen kártyák.

A bankkártyákat az amerikai MasterCard bocsátja ki, amelynek „humanitárius programjait” Soros György 500 millió dollárral támogatta.

A névtelen bankkártyák ügyében november elején megkeresték az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát is. Válaszul közölték, a migránsok valóban kapnak személyre szabott bankkártyákat, amelyekre havonta utalnak pénzt. A kártyák létezését az Európai Bizottság is megerősítette. Elmondásuk szerint a felnőttek havi 150 eurót, vagyis nagyjából 48 ezer forintot kapnak havonta.

Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese két hete arról beszélt, hogy sem az Európai Bizottság, sem az ENSZ, sem a Soros-hálózat nem ad egyenes választ arra, hogy pontosan hányféle bankkártyával, összesen mennyi és milyen pénzzel látták el a migránsokat.

A Fidesz ezért közvetlenül a Soros-hálózathoz fordult, és arra várnak választ, hogy hány migránskártyát töltöttek már fel Soros-pénzekkel.