Ukrajna a hadiállapot bevezetése után tovább szigorított: minden orosz állampolgárságú 16 és 60 év közötti férfinak megtiltották, hogy átlépjék a határt.

A tisztségviselő az ország védelmi képességeinek erősítéséről, Petro Porosenko ukrán elnök részvételével tartott értekezleten beszélt erről. Cihikal hozzátette, hogy ukrán állampolgárok beutazását Ukrajnába nem korlátozzák semmilyen formában.

A szóvivő szerint beengedik viszont az országba azokat az orosz férfiakat, akik humanitárius céllal kívánnak beutazni.

Így például azokat, akik temetésre mennek Ukrajnába.

Petro Porosenko ukrán elnök látogatást tesz az észak-ukrajnai Csernyihivben lévő katonai kiképzőközpontbanForrás: MTI/EPA/Pool/Ukrán elnöki sajtószolgálat/Mikola Lazarenko


Elmondta, hogy a kelet-ukrajnai hadműveleti övezetben megerősítették a határvédelmet, fokozták a járőrözést nemcsak az ellenőrzött szakaszon, de a zöldhatárszakaszokon is, valamint a rendőrséggel együttműködve a meglévők mellett még további útellenőrző posztokat állítottak fel a járművek átvizsgálására.

A hadiállapot, amely Ukrajnában a rendkívüli állapot egy formája, az ország tíz megyéjére terjed ki. Szerdán lépett életbe, és december 26-ig tart.