Megölték az Iszlám Állam egy magas rangú tagját Szíriában

Vágólapra másolva!
Végeztek az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egy magas rangú tagjával, akinek a nevéhez egyebek között több nyugati fogoly meggyilkolása fűződik - erősítette meg hétfőn az Egyesült Államok által vezetett nemzetközi koalíció szóvivője, Sean Ryan.
Vágólapra másolva!

A bejelentés szerint az Abú al-Omarajn nevű harcos és néhány társa ellen Szíria délkeleti, sivatagos térségében hajtottak végre precíziós légicsapást. A szóvivő hozzáfűzte, hogy a nyomozás lezártával további információkat is közzétesznek a gyilkosság körülményeiről.

A terrorista Abú al-Omarajn Szíria területén több nyugati elrablásában és meggyilkolásában volt bűnrészes, például az amerikai Peter Kassigéban is.

Kassig a saját maga által alapított segélyszervezet dolgozójaként működött Szíriában, ahol áttért az iszlámra, és felvette az Abdul-Rahmán nevet.

Az IÁ fegyveresei 2013-ban rabolták el, és egy év múlva lefejezték.

A nemzetközi koalíció 2014-ben kapcsolódott be az IÁ elleni harcba Szíria és Irak területén, miután a szervezet nagy területeket vont ellenőrzése alá a két országban. Bár az IÁ által korábban uralt iraki és szíriai régiókat magában foglaló kalifátus gyakorlatilag megszűnt, a szélsőségesek még ellenőrzésük alatt tartanak főként lakatlan sivatagi területeket Szíria keleti részén. A koalíciót az itt folyó harcokban szárazföldön a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, kurd vezetésű milíciaszövetség támogatja.