Hatalmas pánikot okozott egy család a karácsonyi dekorációval - fotó

2018.12.04. 18:00

Egy texasi ház lakói azt szerették volna, ha idén karácsonykor az övék lesz a legszebb, legötletesebb díszítés. Azonban az alkotásukkal komoly pánikot és aggodalmat okoztak.

Az Austinban élő Heerlein család azt szerette volna, ha idén lekörözik a szomszédokat a karácsonyi díszítésben. Ezért megalkották a Karácsonyi vakáció című film egyik emlékezetes jelenetét, amikor Clark Griswold, a Chevy Chase által játszott főszereplő a háza díszítése közben lecsúszik a tetőről, majd az ereszbe kapaszkodva lóg.

A díszítésként használt Clark Griswold bábura azonban egy épp arra járó férfi azt hitte, valaki tényleg bajban van, és az életéért kapaszkodik.

A férfi azonnal odatette a bábuhoz a létrát, hogy segítsen. Ráadásul kihívta a rendőröket, és az arra haladó autósokat is leintette, hogy segítsenek. Az esetet a család biztonsági kamerája is rögzítette.

Próbáltam segíteni, hogy le tudjon jönni. Azonban mikor beszélni kezdtem hozzá, nem válaszolt. Ekkor arra gondoltam: remélem, még nem halt meg, hívom a rendőrséget

– mondta a férfi.

A rendőrség szerint nem a férfié volt az első telefonhívás, ami a Heerlein család háza miatt érkezett hozzájuk - írja a Sky News.

Forrás: Twitter

A család egy ajándékkártyát adott a segítőkész férfinek kárpótlásként, amiért ennyi gondot okoztak neki. Ezenkívül tettek egy táblát is a tetőről lógó bábu mellé, melyen arra kérik az embereket, hogy ne hívják a rendőrséget, mindez ugyanis a díszítés része.