Hét felnőtt migráns erőszakolt meg egy 10 éves finn kislányt

Finnország, menekültek, migráns
Men sit together at a temporary refugee protest camp at the Central railway station in Helsinki, Finland on March 10, 2017. - Asylum seekers protest against the Finnish goverment's deportation policy. (Photo by Vesa Moilanen / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT
Vágólapra másolva!
A finn rendőrség jelenleg is nyomozást folytat egy súlyos szexuális támadás ügyében, melyet többen követtek el egy kiskorú finn lánnyal szemben. Eddig hét külföldi férit vettek őrizetbe, de a rendőrség szerint nem kizárt, hogy többen voltak. 
Vágólapra másolva!

Több finn forrásra is hivatkozva írja a Voice of Europe, hogy egy tízéves kislány megerőszakolásával gyanúsítanak külföldi férfiakat. A Finnország közép-nyugati részén található Oulu városában történt esettel kapcsolatban még több elkövető is lehet a rendőrség szerint.

Markus Kiiskinen főfelügyelő elmondta, hogy

a gyanúsítottak főleg 20 és 30 év közöttiek, de van egy 38 éves is.

Hét feltételezett elkövetőt múlt szerdán tartóztattak le. A borzalmas szexuális támadás a bevándorlók lakásán történt az ősz folyamán - tehát hosszabb ideig - , a rendőrség azonban nem árult el részleteket, így azt sem tudni, hogy a kislány és az elkövetők hogy kerültek egyáltalán kapcsolatba.

A különböző szexuális támadások hónapok óta tartanak, nemrég például 5 afgán migráns erőszakolt meg egy 19 éves finn nőt egy nyugat-finnországi városban. A nő később öngyilkos akart lenni.