Dánia egy Lindholm nevű apró szigeten fogja elhelyezni azokat a migránsokat, akik bűncselekményt követtek el, de nem tudják kitoloncolni őket, valamint azokat az illegális bevándorlókat, akiknek negatívan bírálták el a menekültkérelmét.

Ezeket a migránsokat a legtöbb esetben azért nem tudják kitoloncolni, mert „állam nélküliek", azaz nem tudni, honnan származnak (mivel ezt nem vallják be) vagy azért, mert Dánia és az illető származási országa között nincs érvényben lévő kiadatási egyezmény - írja a 888.hu.Tehát az anyaország nem várja vissza tárt karokkal a saját állampolgárait, sőt örül, hogy végre megszabadult a bűnözőelemektől.

Lindholm szigete.Forrás: 888

Problémát jelent számunkra, hogy azt látjuk, néhány migráns, akiket kitoloncolásra ítéltek továbbra is bűncselekményeket követnek el és nincs módunk arra, hogy monitorozzuk őket- mondta a tárgyalásokat irányító Kristian Jensen pénzügyminiszter.

A szigeten bőven van hely, mivel csak egy fertőző állatbetegségeket vizsgáló intézmény és az ahhoz tartozó laboratórium, valamint istálló és krematórium van jelenleg.

A jobbközép kormány a bevándorlásellenes Dán Néppárttal a költségvetési egyeztetések során állapodtak meg abban, hogy mintegy száz embert visznek a Lindholm-szigetre.A baloldali sajtó egyből börtönként harangozta be a szigetet, pedig nyilván nem az.

A szárazföld és a sziget között közlekedik komp, amit a migránsok is használhatnak majd, viszont éjszakára vissza kell térniük, és naponta jelentkezniük kell a szigeten felállított befogadó központban. Mindez a dánok biztonságát szolgálja. Ha a migránsok erre még sem lennének hajlandóak, akkor börtönbe kerülhetnek.

A sajtójukhoz hasonlóan a baloldali pártok is „természetesen" azonnal elkezdtek hisztizni a projekt miatt. Nekik nyilván nem számít a dánok biztonsága, ők előtérbe helyezik az illegális bevándorlók érdekeit.A költségvetésből 115 millió dollárt különítettek el a projektre, amit 2021-re valósítanának meg.