A páros az Iszlám Állam szimpatizánsa volt. A két szélsőséges muszlim migráns férfit a nyáron tartóztatták le terrorcselekmény előkészítése miatt. Az ügyről kiderült legújabb részletek alapján francia homoszexuális férfiakat akartak tőrbe csalni, azzal a céllal, hogy megöljék őket. Ennek ellenére a homoszexuális szervezetek – különösen a magyarországiak – támogatják a muszlim migránsok betelepítését Európába.

A két gyanúsított egy 23 éves pakisztáni és egy 21 éves csecsen férfi, akik középiskola óta jóban vannak egymással. A párost június 9-én tartóztatta le a rendőrség. A terrorcselekmény előkészítésének részleteiről új információk láttak napvilágot – írja 888.hu a Le Parisien című francia lap információira hivatkozva. 

A 23 éves pakisztáni migráns 2018 elején került a hatóságok látókörébe. A francia belföldi titkosszolgálat (DGSI) figyelt fel a férfira a különböző, szélsőséges szalafista fórumokon közzétett hozzászólásai miatt.

Először ezekből a beszélgetésekből szereztek tudomást arról, hogy a pakisztáni migráns homoszexuálisoknak szánt randioldalak segítségével lép kapcsolatba fiatal férfiakkal.

A francia titkosszolgálat megtalálta a férfi profilját a randioldalakon, továbbá felvette a kapcsolatot a kiszemelt áldozatokkal is. A pakisztáni migráns az oldalon egy szőke hajú és egy világos bőrű férfinak adta ki magát. A nyomozók beszéltek az egyik kiszemelt áldozattal, aki telefonon is kapcsolatba lépett a pakisztánival.

Az áldozatnak feltűnt a migráns akcentusa, valamint az is, hogy agresszíven kérdezősködött a címe után.

Azt gyanította, hogy csapdába akarják csalni. Ezután értesítette a rendőrséget.

A migránst letartóztatták, ám vallomásában tagadta, hogy homo- vagy biszexuális lenne. Azt is cáfolta, hogy beszélt volna bármelyik kiszemelt áldozattal.

„Muszlimként gyakorlom a hitem, de a terrorizmus ellen vagyok” – mondta a rendőröknek.

Ám a telefonján talált információk ennek ellentmondtak.

A Telegram alkalmazáson keresztül beszélgetett valakivel egy bizonyos „projektről”, amelyről azt írta, hogy „jobb titokban tartani”. A telefonon mintegy 7000 olyan kép volt, amely az Iszlám Állam rémtetteit mutatja be.A nyomozók ezután jutottak el a migráns csecsen barátjához, akinek a birtokában volt egy gyűrű, amelyen a hírhedt terrorszervezet szimbólumai voltak láthatók. A csecsen migránsnál késeket és házilag készített lőfegyvereket találtak. A 21 éves férfi a következőképp magyarázta tettét:
Olyan akartam lenni, mint MacGyver a tévéből.A nyomozókat nem hatotta meg a magyarázat.

A nyilvánosságra hozott adatok szerint idén ez az ötödik olyan terrorkísérlet Franciaországban, amelyet a hatóságok sikerrel akadályoztak meg.Korábban egy olyan terrortámadást is meghiúsítottak a francia hatóságok, amelyben egy 38 éves szélsőséges muszlim egy swingerklubot akart megtámadni májusban.

A homoszexuálisok meggyilkolását eltervező szélsőséges muszlimok esete ismét rávilágít arra: érthetetlen, hogy az LMBTQ-s szervezetek – különösen a magyarországiak - miért támogatják a muszlimok tömeges bevándorlását Európába. A radikális iszlám ugyanis a zsidóságra és ezekre a közösségekre nézve jelenti a legnagyobb veszélyt, hiszen mindkét csoportot halálosan gyűlölik. Az Iszlám Állam ráadásul tudatosan vadászik a homoszexuálisokra: 2016-ban történt az egyik legsúlyosabb támadás, akkor az ISIS egyik híve 49 embert megölt, 53 személyt pedig megsebesített egy melegbárban, Orlando városában.