Szír migránsok a 13 éves lányukat adták erőszakkal férjhez Svédországban

2018.12.06. 15:40

A Legfelsőbb Bíróság ítélete egy lassan három éve zajló pedofilbotrányra tett pontot. A szír migráns házaspárt ugyan elítélték a saját gyerekük erőszakos férjhez kényszerítése miatt, de a „férjet” felmentették.

A Szíriából származó migránsok 2015 végén adták hozzá az akkor 13 éves lányukat hagyományos muszlim szertartás keretén belül egy szintén szír állampolgárságú, 24 éves férfihoz – írja a Breitbart.

A lány hallani sem akart a házasságról, ami egyébként a svéd törvények értelmében több okból kifolyólag nem is érvényes, mivel az egyik fél kiskorú, a házasság kényszer hatása alatt született, és nem hivatalos személy előtt kötetett.Az ügy a hatóságok elé került egy feljelentés nyomán, a Stockholmi Kerületi Bíróság jogerősen már elítéltek a szír házaspárt, a „férjet” pedig felmentette.

A Svéd Legfelsőbb Bíróság ezt a döntést most megerősítette.

Svédországban a kiskorúak közötti kényszerházasságok száma a 2015 elején kezdődő migrációs válság után nőtt meg látványosan.

Hivatalosan, az elmúlt majdnem négy évben, 101 ilyen bejelentés érkezett a hatóságokhoz, nagyon sok esetet azonban nem jelentenek.