Ne Brüsszel és Párizs mondja meg, hogy mit tegyen Olaszország

2018.12.08. 16:51

Új politikai programot vázolt Olaszország és Európa számára több mint egyórás beszédében Matteo Salvini, a Liga vezetője az olasz kormánypárt Rómában tartott tömegdemonstrációján.

Matteo Salvini a fővárosi megmozduláson kijelentette, hogy miközben a francia elnök, Emmanuel Macron szegénységet teremtett, és ezért erőszakkal találja szemben magát, addig a Liga vezette Olaszország ismét nagy nemzet kíván lenni.
Nem vagyunk másodrendűek senkihez képest sem, ne Párizs vagy Brüsszel mondja meg, mit tegyenek az olaszok– jelentette ki a Róma egyik legnagyobb terét megtöltő, 80 ezresre becsült tömeg előtt.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga párt elnöke üdvözli támogatóit az olasz kormánypárt római nagygyűlésén 2018. december 8-án.Forrás: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami

Salvini emlékeztetett rá, hogy Európa a migrációról azt állította, hogy megállíthatatlan korszakváltó jelenségről van szó. Viszont elég volt egy kis bátorság, és sikerült elérni, hogy a migránsok ne kössenek ki az olasz partokon– mondta beszédében az olasz belügyminiszter.