Az osztrák képviselők szerint afgánmigráns-probléma van Ausztriában

2018.12.12. 18:33

A jobbközép bevándorlásellenes ÖVP és a radikális jobboldali, szintén bevándorlásellenes FPÖ parlamenti képviselői szerint is baj van az afgán fiatalokkal az országban, ezt még rendőrségi elöljárók is megerősítették. A migránspárti Zöldek szerint persze minden rendben van.

Ahogyan az Origo beszámolt róla, Ausztriát ismét egy különös kegyetlenséggel végrehajtott gyilkosság rázta meg: egy 17 éves afgán migráns halálra késelte a 16 éves osztrák barátnőjét, majd elmenekült a helyszínről.

A tettest kedden elfogta a rendőrség Bécsben, azonban maga az eset nagy visszhangot váltott ki Ausztriában – írja a 888.hu a Kronen Zeitungra hivatkozva.

Thomas Stelzer, az ÖVP és Herwig Mahr, az FPÖ képviselője is arról beszélt, hogy afgán probléma van az országban."Komoly probléma van a menedékkérők körében egyre növekvő bűnözés, különösen az afgánok esetében" – mondta Stelzer, majd hozzátette: az embereknek nem szabad szemet hunynia afelett, hogy többnyire afgán és muszlim csecsen migránsokkal van komoly probléma Ausztriában.

Herwig Mahr keményebben fogalmazott, ő a növekvő migránserőszakról beszélt. Egy párttársa kitért arra is, hogy elképzelhetetlen, mit élhet át az áldozat családja.

A bevándorláspárti Grünen (Zöldek) egyik képviselője, Rudi Anschober szerint nem szabad a politikának kihasználnia az egyéni tragédiákat, és ő egy olyan javaslattal állt elő, ami az erőszak megelőzését szolgálja.

A javaslatát azonban nem részletezte.