Az Origo arra volt kíváncsi, hogy a Soros György szövetségeseinek számító, bevándorláspárti európai parlamenti (EP) képviselők a közösségi médiában hogyan reagáltak a kedd esti, strasbourgi iszlamista terrortámadásra. Ennek érdekében végigböngésztük a Facebook- és a Twitter-oldalaikat. Hajmeresztő dolgokat találtunk.

Ahogy beszámoltunk róla, egy Cherif Chekatt nevű, marokkói migráns hátterű, terroristagyanúsként nyilvántartott, Németországban és Franciaországban is korábban már bebörtönzött iszlamista, terrortámadást követett el a franciaországi Strasbourgban, közvetlenül a város híres karácsonyi vására mellett.

A 29 éves merénylő megölt három embert, és tizenkettőt megsebesített, akik közül többnek válságos jelenleg is az állapota.

A támadót még mindig nem sikerült elfogni.

Lapunk arra volt kíváncsi, a terrortámadásra hogyan reagáltak azok az európai parlamenti képviselők, akik szerepelnek Soros György listáján, mint a bevándorláspárti spekuláns hű szövetségesei.

Létezik egy lista a Soros-féle Open Society Foundation (OSF) belső adatbázisából, amelyen a milliárdoshoz közeli EP-képviselők szerepelnek. A lajstromban „megbízható szövetségesek" címke alatt olvashatók a döntéshozók nevei, ebből kiderül, hogy Soros 226 politikusnál bír valamilyen befolyással az összesen 751 képviselőt tömörítő EP-ből.

A listán szereplő Michel Reimon, osztrák zöldpárti EP-képviselő például egy szót sem ír arról, hogy a strasbourgi támadó egy muszlim terrorista.

Szerinte olyan európai értékeket támadtak meg, mint a nők egyenjogúsága, a homoszexuális »pride«, a szivárványházasság és a sokszínűség.A terrortámadás tényéből az osztrák politikusnak tehát sikerült egy újabb LGTBQ stb. ügyet csinálnia. Gratulálunk neki!

Egyébként érdemes megnézni a borítóképét is, amin az egykori pufajkás, Horn Gyula volt szocialista magyar kormányfő szerepel, amint – még 1989 augusztusában, kommunista külügyminiszteri minőségében - Alois Mock osztrák kollégájával jelképesen átvágják az osztrák-magyar határra emelt drótkerítést.

Akkorra egyébként már teljes mértékben lebontották a kerítést, Horn és Mock egy olyan darabon „vágták át a vasfüggönyt", amit a fotó kedvéért építettek vissza egy rövid időre.

Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) EP-csoport frakcióvezetője arról írt Facebookon, hogy ő szolidáris a strasbourgi áldozatokkal, de azt„elfelejtette" megemlíteni, hogy a támadó egy muszlim szélsőséges.

Juan Fernando López Aguilar, spanyol szocialista EP-képviselő, a hazánkat már többször elítélő LIBE Bizottság tagja, egy spanyol nyelvű cikket osztott meg Twitter-oldalán a terrortámadásról mindenféle hozzászólás vagy részvétnyilvánítás nélkül, majd arról twittelt, hogy a követői megköszönik neki az EP által önkényesen megszavazott migránsvízumot...

 

Christine Revault d'Allonnes-Bonnefoy francia szocialista, magát feministának való EP-képviselő Facebook-oldala alapján a görögországi Moria nevű befogadóközpontban élő migránsokért aggódik, Twitter-oldalán viszont Strasbourg kapcsán gyászról beszél, igaz, a támadó hátteréről ő sem ír semmit.

Catherine Bearder brit liberális EP-képviselő szerint Strasbourgban csupán egy incidens történt, terrortámadásról egy szót sem ír. Aztán közli, hogy ő és a munkatársai biztonságban vannak, az áldozatokról nem emlékezik meg.

Molly Scott Cato szintén brit, zöld párti EP-képviselő tegnap éjjel még arról posztolt, hogy nem tisztázott, mi történt Strasbourgban, noha a hatóságok már akkor megerősítették a terrortámadás tényét.

A mai napon már ő is támadásról beszél, igaz nem terrortámadásról.

Ska Keller német EP-képviselő, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség frakció pártelnöke szintén nem emlékezik meg a strasbourgi áldozatokról, de a Facebook-borítóképe alapján - már három éve - tárt karokkal várja a migránsokat.

Judith Sargentini holland EP-képviselő „természetesen" sem a Facebook-, sem a Twitter-oldalán nem reagált a terrortámadásra, helyette az ENSZ Soros György által diktált migránspaktumát dicséri, és Magyarországról, illetve Soros egyeteméről, a CEU-ról posztol.

 

Marco Affronte olasz származású, zöld párti EP-képviselő a brüsszeli Euronewsnak azt nyilatkozta, hogy a terrormerénylet helyszínéhez közel tartózkodott, ő is megijedt, majd elkezdett futni.

Aztán így folytatta: tudjuk, hogy előfordulhatnak hasonló támadások, azonban folytatnunk kell a munkánkat továbbra is, tekintet nélkül erre. Bizonyos szempontból szinte várjuk ezeket a támadásokat...

Az interjú végén pedig hozzáteszi, hogy „az ember készül a hasonló terrortámadásokra" - szúrta ki a 888.hu.

Nyilatkozata minden szempontból új megvilágításba helyezi a brüsszeli elit, a bevándorlás és a terrorizmus kapcsolatát.

Hiszen hasonlókat eddig csak a pakisztáni származású londoni polgármester engedett meg magának, aki egyszer elszólta magát, és azt mondta, hogy a terror a nagyvárosok életének része. Strasbourg azonban nem olyan nagy város, ám a liberális elit és a média által támogatott migrációnak köszönhetően a terror most már egész Nyugat-Európa szerves része lett.