A két kaliforniai nővér félmillió dollárt, nagyjából 142 millió forintot játszott el az évek alatt, és csak egy váratlan pénzügyi ellenőrzésnek köszönhetően buktak le – írja a BBC.

A kaliforniai St. James katolikus iskola közleményben jelentette be, hogy az intézmény pénzhiányának hátterében gyakorlatilag lopás áll: Mary Kreuper és Lana Chang nővérek az elmúlt években Las Vegas-i kiruccanásaik alkalmával elkaszinózták az iskola pénzét, nem is keveset, mintegy félmillió dollárt.

A két apáca a sajátjaként kezelte az iskola bankszámláját, és a pénzveszteséget úgy állították be, mintha annak hátterében az iskola szigorúsága állna. Azzal nem számoltak, hogy a későbbi nyomozás nyomon tudja követni, hogy mikor és milyen forgalom történt a bankszámlán, így pontosan kiderült, hol próbáltak szerencsét az apácák.

Las Vegas elcsábította a két apácátForrás: AFP/Getty Images/Ethan Miller

A két szerencsejátékos apáca megbánta, amit tett, de a dolgok jelenlegi állása szerint nem függesztik fel őket (igazgatóként és tanárként dolgoztak) – ezt egyházi elöljárójuk, Michael Meyers érsek jelentette be. Az érsek arra számít, hogy az apácák és az iskolában megbízó közösség a történtek után sem veszti el a hitét.