Macron az emberek megkérdezése nélkül támogatta a Soros-féle migránspaktumot

2018.12.12. 17:42

Miközben kiemelt kockázatú emberek tartózkodnak Franciaországban, és követnek el terrorcselekményeket, addig a bukott miniszterből lett migránspárti Macron az emberek megkérdezése nélkül bólintott rá Soros György migránspaktumára.

Már korábban írtunk arról, hogy a bevándorláspárti Macron a francia emberek megkérdezése nélkül döntött úgy, hogy Franciaország aláírja a Soros-ENSZ globális migrációs csomagot. 

Ugyanilyen okok miatt hagyta el a belga kormánykoalíciót a bevándorlásellenes flamand N-VA, amely 3 minisztert is adott a liberális Michel-kormányban. Mint kiderült, a Soros-ENSZ migrációs csomag aláírását sem az emberekkel, de még koalíciós partnereivel sem beszélte meg a belga kormányfő.

Ezzel összefüggésben a strasbourgi tragikus terrortámadás másnapján jelentette be Valérie Boyer, Republikánus párti francia parlamenti képviselő, hogy még az idei évben, a parlament utolsó ülése előtt tartsanak parlamenti vitát a migrációs csomagról. A bejelentést a parlament külügyi bizottságának ülésén tette meg a képviselő.

Terrortámadás FranciaországbanForrás: AFP/Hans Lucas/Christoph De Barry

 A migrációs csomag mellett a tragikus terrortámadás következtében ismét felszínre került az ún. S-kategóriájú (azaz az állami rendre különös veszélyt jelentő személy) bűnözők problematikája, amelyen a bevándorlás párti Macron, de elődje, a bukott szocialista Hollande sem tudott úrrá lenni. Laurent Wauquiez, a Republikánusok vezetője Twitter-fiókján vetette fel a kérdést, hogy még mennyi terrortámadást fognak elkövetni az egyébként S-kategóriájú bűnözők, és hogy miért nem lehet a terrorizmus elleni harcot hatékonyabbá tenni.

Mire várunk még?

- teszi fel a jogos kérdést a konzervatív párt elnöke, és a radikális iszlám elleni valódi harc szükségességére irányítja rá a figyelmet.

Az egyébként 1942 óta létező francia állambiztonsági kategóriához 2015-ös adatok szerint 20 ezer veszélyes bűnöző tartozik, ezeknek több mint a fele a radikális iszlámhoz sorolható. Az S-kategóriás terroristák komoly szerepet játszottak az elmúlt időszakban elkövetett terrortámadásokban.