Orbán Viktor, a zsidók számára jó vezető címmel méltatta a magyar miniszterelnököt az Iszrael Hajom (Izrael Ma) című izraeli újság.

A konzervatív izraeli újság a magyarországi balliberális pártok és a fake news médiájuk által hazug módon antiszemita bélyeggel ellátott újságcímlapot bemutatva arra az álláspontra helyezkedett, hogy a világ zsidóságának meg kell értenie, a magyar miniszterelnököt kell választania, szemben a másik lehetőséggel, az antiszemita Jeremy Corbin brit munkáspárti vezérrel szemben.

Orbán Viktor miniszterelnök és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kezet fog a sajtónyilatkozat után Jeruzsálemben 2018. július 19-énForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap szerint az Orbán Viktort gyűlölő nemzetközi, liberális zsidó szervezetek automatikusan a magyar miniszterelnökkel szembehelyezkedő, szintén liberális Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke pártjára álltak, noha a magyar kormány rengeteget tesz a zsidó közösségért és a Holokauszt emlékezetéért.

A cikk szerint Orbán a nemzetállam védelmében tett lépéseinek fizeti meg az árát, noha a zsidóság konzervatív ágai egyetértenek a magyar kormányfő álláspontjával a muzulmán migránsok távoltartása és az EU-val folytatott viták területén is.