„Azoknak kell elgondolkodni a strasbourgi események után, akik a nyitott ajtók politikáját vallják Európában” – nyilatkozta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes.

Az olasz belügyminiszter, a migrációellenes Liga olasz kormánypárt vezetője izraeli látogatása során kommentálta a Strasbourgban zajló eseményeket. A politikus kijelentette, imádkozik a strasbourgi áldozatokért, de az imák már nem elegendőek. Megjegyezte, hogy

a strasbourgi események után azoknak kell elgondolkodni, akik a „nyitott ajtók” politikáját vallják Európában.

Az olasz belügyminiszter hozzátette,

az én otthonomban csak az előtt tárjuk ki az ajtót, aki rendes ember. Aki erőszakot és pusztítást hoz magával, az iránt nem létezhet szánalom és könyörület.

Matteo Salvini jelezte, hogy Olaszországban azonnal őrizetbe veszik, aki interneten a strasbourgi lövöldözést vagy annak elkövetőjét élteti. A rendőrség „a legmodernebb eszközökkel pásztázza az internetet, azokat a hitványokat keresve, akik mások halálát ünneplik” – jelentette ki. Bejelentette, hogy szerdán az olasz nemzetbiztonsági tanács is ülést tart, és felülvizsgálja a közeledő karácsonyi ünnepek miatti intézkedéseket.

Ahogy beszámoltunk róla, terrortámadás volt kedd este Strasbourg belvárosában a karácsonyi vásáron, egy 29 éves marokkói terrorista a tömegbe lőtt. A polgármester is megerősítette, hogy három halálos áldozata van a merényletnek. A támadás az európai elit migrációs politikájának a szimbóluma lett: az Európai Parlament kedden Strasbourgban ülésezett, és megszavazták a migránsvízumot.