Magyarellenes feliratot firkáltak a bukaresti magyar iskola kerítésére

2018.12.13. 14:49

Egy ismeretlen magyarellenes feliratot festett a bukaresti magyar tannyelvű Ady Endre-iskola kerítésére. Ilyen még nem fordult elő a fővárosi magyar iskola történetében – tudatta a Maszol.ro hírportál.

Az erdélyi magyar lap fényképeket is közölt a fehér kerítésre fekete festékszóróval írt "Gyűlöljük a bozgorokat" feliratról, hozzátéve, hogy a magyarokra lealacsonyító jelzőként használt >>bozgor<< kifejezés hazátlant jelent.

Az MTI telefonos megkeresésére Trif Olga Mária, a tanintézet igazgatója elmondta: a - szülők közmunkájával és az önkormányzat anyagi támogatásával frissen rendbe hozott - kerítést egy arcát maszkkal eltakaró, láthatóan ittas fiatalember firkálta össze. Az iskola őrének közbelépése nyomán a tettes elmenekült, ellene az igazgató rendőrségi feljelentést tett.Trif Olga Mária a Maszol megkeresésére nem kívánta részletezni a történteket, amelyeknek részben szemtanúja is volt.

Annyit közölt csupán, hogy az esetet jelentették a rendőrségen. Megjegyezte azt is, hogy ilyen jellegű magyarellenes incidens még nem fordult elő a bukaresti magyar iskola történetében.

„Megbeszéltük a szülői bizottsággal, és nem szeretnénk most ebből nagy ügyet csinálni. Jobban örülnénk, ha arról írna a sajtó, hogy adományokat gyűjtünk, rákos betegeknek készítünk karácsonyi ajándékcsomagokat" – fogalmazott az igazgató.