Luxuslakásokat épít a migránsoknak a hamburgi baloldali önkormányzat

2018.12.14. 11:55

Hamburgi civilek egy csoportja és a helyi Alternatíva Németországért (AfD) önkormányzati képviselői úgy vélik, hogy kettős mércét alkalmaz a szociáldemokrata-zöld városvezetés, ha a migránsokról van szó. A német szegényeket és hajléktalanokat ugyanis közel sem segítik annyira, mint a Hamburgba érkező illegális bevándorlókat.

A hamburgi AfD képviselőcsoportja lett figyelmes arra, hogy az ott élő migránsoknak milyen luxuslakóparkot húz fel a város vezetése a német adófizetők pénzéből – írja a Ripost, a bevándorlásellenes párt információira hivatkozva.

A lakások mindegyike nagy balkonnal, földig érő ablakokkal és beépített konyhákkal lett megtervezve.

Elméletileg összesen 114 lakás készül el a jövő év első felében, amelyekben 300-380 ember lelhet majd új otthonra.

Ezekbe azonban nem költözhetnek be német rászoruló családok, se hajléktalanok, ide csak és kizárólag bevándorlók jöhetnek.A kivitelezők pedig nem spóroltak: gyönyörű fürdőszobák, tölgyfából készült laminált padló és a legmodernebb, amerikai stílusú beépített konyhák sem maradhattak ki.

Az építtetők mindenre gondoltak: a lakásokhoz egy technikai csapat is tartozik, akik segítenek a költözésben, felépítik a bútorokat, és a hátramaradt szemetet is elszállítják.

A helyi lakosok nemcsak azért vannak felháborodva, mert részben az ő pénzükön építenek ingyen lakásokat a migránsoknak, hanem azért is, mert félnek, hogy a lakóhelyük környéke a tömeges migráns betelepítés miatt teljesen megváltozhat majd.Egy korábbi jelentésből pedig az derül ki, hogy Hamburg 2016-ban 900 millió eurót, 2017-ben pedig 770 millió eurót költött elsősorban illegális bevándorlókra.

Ezeket a lakásokat elnézve az idei költségvetés sem lesz sokkal kevesebb.