Luxuslakásokat épít a migránsoknak a hamburgi baloldali önkormányzat

May Day Protests In Hamburg protests Leftist activists clash with riot police during annual May Day demonstrations on May 1, 2015 in Hamburg, Germany. In Germany May Day traditionally brings out a strong showing of labour unions peacefully demanding impro
HAMBURG, GERMANY - MAY 01: Sub-Saharan African migrants shout slogans during the annual May Day demonstrations on May 1, 2015 in Hamburg, Germany. In Germany, May Day traditionally brings out a strong showing of labour unions peacefully demanding improved rights for workers, though the day is often marred by anarchists and other leftist groups ostensibly protesting against capitalism yet eager to seek violent confrontation. Hamburg has a a strong and deeply-routed leftist subculture. (Photo by Alexander Koerner/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hamburgi civilek egy csoportja és a helyi Alternatíva Németországért (AfD) önkormányzati képviselői úgy vélik, hogy kettős mércét alkalmaz a szociáldemokrata-zöld városvezetés, ha a migránsokról van szó. A német szegényeket és hajléktalanokat ugyanis közel sem segítik annyira, mint a Hamburgba érkező illegális bevándorlókat.
Vágólapra másolva!

A hamburgi AfD képviselőcsoportja lett figyelmes arra, hogy az ott élő migránsoknak milyen luxuslakóparkot húz fel a város vezetése a német adófizetők pénzéből – írja a Ripost, a bevándorlásellenes párt információira hivatkozva.

A lakások mindegyike nagy balkonnal, földig érő ablakokkal és beépített konyhákkal lett megtervezve.

Elméletileg összesen 114 lakás készül el a jövő év első felében, amelyekben 300-380 ember lelhet majd új otthonra.

Ezekbe azonban

nem költözhetnek be német rászoruló családok, se hajléktalanok, ide csak és kizárólag bevándorlók jöhetnek.

A kivitelezők pedig nem spóroltak: gyönyörű fürdőszobák, tölgyfából készült laminált padló és a legmodernebb, amerikai stílusú beépített konyhák sem maradhattak ki.

Az építtetők mindenre gondoltak: a lakásokhoz egy technikai csapat is tartozik, akik segítenek a költözésben, felépítik a bútorokat, és a hátramaradt szemetet is elszállítják.

A helyi lakosok nemcsak azért vannak felháborodva, mert részben az ő pénzükön építenek ingyen lakásokat a migránsoknak, hanem azért is, mert félnek, hogy

Egy korábbi jelentésből pedig az derül ki, hogy Hamburg 2016-ban 900 millió eurót, 2017-ben pedig 770 millió eurót költött elsősorban illegális bevándorlókra.

Ezeket a lakásokat elnézve az idei költségvetés sem lesz sokkal kevesebb.