Elengedték a rendőrök a strasbourgi terrorista rokonait

Strasbourg terrortámadás, karácsonyi vásár, lövöldözés, 2018.12.11.
A police car drives in the streets of Strasbourg, eastern France, after a shooting breakout, on December 11, 2018. - A shooting in Strasbourg made one death and ten blessings, according to a new balance sheet. (Photo by Frederick FLORIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Négy embert ölt meg a keddi strasbourgi lövöldözésben Cherif Chekatt, akit korábban huszonhétszer ítéltek el különböző bűnügyek miatt. A terroristát a merénylet után két nappal lőtték le búvóhelyén, majd hét hozzátartozóját is őrizetbe vették, hogy kihallgassák. Többek között a szüleit és a testvéreit is. 
Vágólapra másolva!

A párizsi ügyészség közleménye szerint a hét folyamán összesen hét embert vettek őrizetbe a Strasbourg belvárosában történt terrortámadás miatt. A 29 éves terrorista szüleit és két testvérét már szabadon engedték, vagyis már csak egy ember áll őrizet alatt.

Az ügyészség folytatja a nyomozást, hogy azonosíthassa Chekatt esetleges segítőit.

A strasbourgi lövöldözésben négyen meghaltak, és többen megsebesültek. A terroristát jól ismerték már Franciaországban, Németországban és Svájcban is, közel harmincszor ítélték el valamilyen bűnügyben. Feltételezések szerint a merénylő

a börtönben radikalizálódott.

Forrás: AFP/Frederick Florin

Az Iszlám Állam azt állította, hogy Chekatt a dzsihadista szervezet „katonája” volt, a francia hatóságok azonban megkérdőjelezték ezt. A támadó apja, Abdelkrim Chekatt a France 2 francia közszolgálati televíziócsatornának szombat este azt mondta, hogy

fia az Iszlám Állam tanait követte, és azt vallotta: a dzsihadisták igaz ügyért küzdenek.

Vasárnap százak emlékeztek meg a lövöldözés áldozatairól Strasbourgban.