A 2018-as országgyűlési választások előtt Soros Györgyhöz köthető magyarországi személyek, köztük egy volt SZDSZ-es miniszter, illetve egy egykori ellenzéki miniszterelnök-jelölt tanácsadói köre több, Sorosék által megbízhatatlannak tartott, vezető MSZP-s politikust figyeltetett meg egy külföldi biztonsági céggel. A volt titkosszolgákat is alkalmazó cég feladata az volt, hogy kompromittáló információkat gyűjtsön egyes szocialistákról. Az egyik célszemély a Nemzetbiztonsági Bizottság volt elnöke, a budapesti szocialisták vezetője, Molnár Zsolt – részben megerősítve az értesüléseket – elképzelhetőnek tartja, hogy a lejáratás célja – rajta keresztül – a fővárosi MSZP ellehetetlenítése volt. Mint ismert: Soros György Davosban arról beszélt a választások előtt, hogy nem bízik az MSZP egyes vezetőiben. A sajátos kémbotrány a PestiSrácok oknyomozó riportjából derül ki.

A hírportál információi alapján 2017 második felétől egy volt titkosszolgákat foglalkoztató, izraeli hátterű biztonsági cég „dolgozott" a Soros Györgyhöz köthető magyarországi körök, köztük egy volt SZDSZ-es miniszter, valamint egy egykori miniszterelnök-jelölt tanácsadói köre megbízásából hazánkban.

Feladatuk az volt, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP) több politikusát megfigyeljék, a magánéletüket is érintő kompromittáló adatokat szerezzenek róluk, illetve a kapcsolatrendszerükben állítólagos fideszes szálakat keressenek. Értesülések alapján az első célpontok Mesterházy Attila, Hiller István, Molnár Gyula volt pártelnökök, valamint Molnár Zsolt,  a Nemzetbiztonsági Bizottság akkori elnöke voltak.

A PestiSrácok szerint „a „művelet" célja belpolitikai indíttatású lehetett, ami Budapestről szól, a megfigyelés és adatgyűjtés pedig azokhoz köthető, akik kiszorultak a fővárosi városvezetésből és közéletből. Ők voltak azok, akik Molnár Zsolttal kapcsolatban arra lehettek kíváncsiak, hogy az MSZP-s politikus milyen viszonyban van Pintér Sándor belügyminiszterrel és Tarlós István főpolgármesterrel.

Molnár Zsolt véleménye alapján több szocialista politikust is megfigyelhettek

Az információgyűjtésekkel kapcsolatos értesüléseket Molnár Zsolt részben megerősítette a konzervatív portálnak. 

Molnár ZsoltForrás: MTI/Illyés Tibor

A szocialista politikus elmondta, több megbízható forrás őt is arról tájékoztatta 2018 elején, hogy róla és több vezető szocialista politikusról kompromittáló információkat gyűjt egy közel-keleti hátterű magáncég. 

Ő is úgy tudja, az ügy hátterében egy volt SZDSZ-es miniszter és egy egykori miniszterelnök-jelölt tanácsadói köre állhatnak,  de arról, hogy a megfigyelést ki finanszírozta, nincsenek információi.

Molnár Zsolt azt az értesülésülést sem zárta ki, hogy belpolitikai okok miatt figyelhették meg: ez a forgatókönyv azért is lehet reális, mert mi valójában a Fideszt akartuk legyőzni, akik pedig a megfigyelésemmel összehozhatók, azok a mostani ellenzéket, leginkább az MSZP-t  - közölte nézőpontját.

A szocialisták budapesti vezetője elképzelhetőnek tartja, hogy részben nyílt forrásos „nyomozás" zajlott ellene, tehát újságíróktól, más politikusoktól, közéleti emberektől próbálhattak információkat gyűjteni. „Megjegyzem, 2017 nyara óta hallom, hogy ilyen próbálkozások vannak, de a mostani ügy jóval konkrétabb" – emelte ki Molnár, aki azt is hozzáfűzte, teljesen normálisnak tartja, hogy szakmai viszonyban van Pintér Sándorral és Tarlós Istvánnal: 

2006 óta vagyok a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja, nyolc évig vezettem ezt a bizottságot, az lenne a probléma, ha nem lenne kapcsolat a belügyminiszterrel, illetve budapesti elnökként a főpolgármesterrel. 

A magyar titkosszolgálat is vizsgálódhatott

Visszatérve a lejáratási akcióhoz, különös egybeesés, hogy éppen erre az időszakra esik, hogy a davosi Világgazdasági Fórumon Soros György arról beszélt - véleménye alapján -, a Fidesz megvásárolta az MSZP vezetőit.

Soros GyörgyForrás: MTI/EPA/Laurent Gillieron

A bevándorláspárti spekuláns még azt is megemlítette, hogy a Fidesznek a feltörekvő kispártokban is megvannak a kémei, igaz, állításait (rágalmait) természetesen semmivel sem tudta igazolni, ahogy a magyarországi megfigyelési akció is részben kudarcba fulladt,  mert a körülbelül 100-200 ezer euróba kerülő személyi és technikai megfigyelés során nem bukkantak olyan információra, amit a médiában a célszemélyek lejáratására fordíthattak volna. 

Az információgyűjtés idején Molnár Zsolt a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökeként, illetve most bizottsági tagként is a titkosszolgálatok által kiemelten ellenőrzött személy, így elképzelhető, hogy az ügyben az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) is vizsgálódott. 

A PestiSrácok nemsokára újabb tényeket fog közölni a kibontakozó kémbotrányról.