Arra köteleztek egy orvvadászt, hogy havonta egyszer nézze meg a Bambit

2018.12.18. 10:39

Három év alatt több száz szarvast lőtt ki illegálisan egy missouri vadász. Büntetésként többek között arra kötelezték, hogy havonta egyszer nézze meg a Bambit - írja a Fox News.

Az orvvadász ráadásul csak a fejüket vágta le az állatoknak, testük többi részét otthagyta elrohadni.

David Berry Jr. egy orvvadász család tagja. Sajtóinformáció szerint Berry Jr.-t egy évre ítélték Lawrence megyében, egy másik megyében pedig 120 napos börtönbüntetésre ítélték a 29 éves férfit próbaidőre vonatkozó lőfegyvertartás megsértése miatt. 

Forrás: YouTube

Amikor az orvvadászok nem tisztelik az állatokat, nem tartják be a vadászat tisztességes szabályait, kizsákmányolnak és lopnak, akkor az csak a kapzsiságról és az egóról szól - nyilatkozta Randy Doman a Missouri Védelmi osztály vezetője. 

Berry Jr. büntetése részeként meg kell néznie Walt Disney klasszikusát, a Bambit. Először december 23-án kell megnéznie az elárvult szarvasgidáról szóló mesét. Ezt egészen addig kell minden hónapban megtennie, míg börtönben van. Az 1942-es filmben Bambi édesanyját a vadászok ölték meg.

Forrás: www.giphy.com

Lawrence megye ügyvéde, Don Trotter szerint David Berry Jr. és társai a becslések szerint három évig gyilkolták az állatokat. A vadászok csak a trófeára vadásztak, a szarvasok tetemét otthagyták.

Berry Jr.-nak és apjának örökre, harmadik társuknak 18 évre, negyediknek pedig 8 évre vonták be a vadászengedélyét.