Migránsok megvertek egy rendőrt annak gyereke és felesége előtt

2018.12.18. 16:40

Egy szolgálaton kívüli rendőrt vertek meg a felesége és 19 hónapos kisgyereke szeme láttára.

A szabadságon levő rendőr családjával épp vonatát várta a dél-francia Montpellier városában, amikor két gyanús személy közelített feléjük. Amikor a csomagok felé mentek, a rendőr udvariasan megkérte őket, hogy menjenek arrébb, nyilvánvalóan nem jó szándékkal közelítettek a migránsok.

Erre a két marokkói migráns arabul kezdett el üvöltözni a családját védő rendőrrel, majd az egyik a hátizsákjából elővett hosszú nyelű harapófogóval a rendőrre támadt, aki ekkor bemutatta francia nemzeti színű rendőr igazolványát, de a támadókat ez sem tántorította el attól, hogy folytassák az erőszakot.

Migránsok Franciaországban - IllusztrációForrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

 

Megütötték a rendőrt, aki ekkor a földre irányítva elővette szolgálati fegyverét, miközben a bilincse véletlenül kiesett a zsebéből. Több se kellett a marokkói agresszornak, felkapta a bilincset, és fejbe dobta vele a rendőrt. Közben a rendőr felesége is közbelépett, miközben egy szemtanú a vasúti rendőrséget hívta, akik a megtámadott, fejbedobott rendőr segítségére siettek.

A tettesek elszöktek, de később a rendőrség elfogta és letartóztatta őket. A két migráns 16 és 17 évesnek hazudta magát, de a vizsgálatok kiderítették, hogy ennél idősebbek. Jelenleg is a kíséret nélküli bevándorló kiskorúak 21 éves korig tartó programjában vesznek részt, és Marseille-ben szállásolták el őket. Hivatalos személy elleni fegyveres erőszak vádjával átadták őket a területileg illetékes ügyészségnek.