Leopárd ölt meg egy hároméves kisfiút Indiában

2018.12.18. 20:02

Leopárd ragadott el otthonából és ölt meg egy hároméves fiút Indiában. A gyermek fej nélküli tetemét kedden adták át a szülőknek vadvédelmi illetékesek.

A kis Vaszim Akram házuk konyhájában volt édesanyjával, amikor a vadmacska beosont az épületbe és elragadta a gyermeket, majd magával vonszolta a közeli erdőbe - közölték az észak-indiai Kasmír állam vadvédelmi illetékesei.

Becslések szerint mintegy 12-14 ezer leopárd él Indiában - IllusztrációForrás: Wikimedia Commons

Két hónap alatt ez volt a harmadik leopárdtámadás a térségben, december 7-én egy nyolcéves fiút mart halálra egy vadállat.A vadvédelmi hatóságok engedélyt kértek a leopárd kilövésére, altatólövedékkel felszerelkezve kutatnak az állat után.
Ma reggel láttuk a leopárdot, de nem tudtuk csapdába csalni. Ez egy erdős térség, az emberek betelepültek az állatok élőhelyére, ezért történnek ilyen sűrűn balesetek - közölte egy vadőr az AFP francia hírügynökséggel.

Becslések szerint mintegy 12-14 ezer leopárd él Indiában.

Egyébként 2017-ben mintegy 431 állatot öltek meg az országban, főként vadorzók, akik a leopárd testrészeivel kereskednek.

December elején egy nyolcéves kisfiút, a múlt héten pedig egy meditáló buddhista szerzetest ölt meg egy leopárd IndiábanForrás: AFP/Photononstop/Emilie Chaix

Hivatalos adatok nincsenek arról, hány embert ölt meg leopárd a dél-ázsiai országban, de szakemberek szerint évente több százra tehető a halálos támadások száma.Múlt héten egy meditáló buddhista szerzetest ölt meg egy leopárd Maharashtra államban. Abban a térségben már az volt az ötödik ilyen támadás decemberben.