Elfogadták a Soros-féle migránspaktumot

2018.12.19. 18:23

Az ENSZ tagállamai elfogadták szerdán New Yorkban az ENSZ-közgyűlés plenáris ülésén a globális migrációs csomagot. Az Egyesült Államok név szerinti szavazást kért a szerda délutáni szavazás előtt, Magyarország nevében pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szólalt fel. Nacsa Lőrinc, a KDNP szóvivője szerint A ENSZ-ben, Brüsszelben és Budapesten is támad a migránspárti Soros-hálózat.

Ahogy sejthető volt, elfogadták az ENSZ migrációt segítő csomagját.

A szavazás előtt Szijjártó Péter mondott beszédet. Magyarország ugyan a szöveg elkészültéig végig részt vett a tárgyalásokban, de miután minden javaslatát elutasították, jelezte, hogy az elfogadási folyamatban már nem vesz részt, és semmilyen módon nem tekinti magára kötelezőnek a csomag egyetlen pontját sem.

Nem szolgálja Európa érdekeit a Soros-paktum, ezért Magyarország nemmel

Magyarország nemmel szavaz a globális migrációs csomagra, mert annak legtöbb célkitűzése ellentétes nemzeti érdekeivel - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a New York-i ENSZ-közgyűlés plenáris ülésén. A tét az, hogy a szervezet át tudja-e nyomni a bevándorláspárti elit akaratát. Magyarország álláspontja egyértelmű: nem fogadja el a Soros Györgyhöz köthető paktumot.

A migrációs csomagra vonatkozó tárgyalásokból az Egyesült Államok már az elején kilépett.A szavazáson 152 ország képviselői szavaztak igennel, tizenketten tartózkodtak, öt ország pedig ellene voksolt, köztük az Egyesült Államok és Magyarország.

Nacsa Lőrinc szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ENSZ-ben, Brüsszelben és Budapesten is támad a migránspárti Soros-hálózat, ami folyamatosan a bevándorlásellenes Magyarország ellen uszít.

Az ENSZ közgyűlése szerdán szavazott a szélsőségesen migránspárti csomagról, mert világszerte fokozni szeretnék a migrációt és arra szeretnék rákényszeríteni a tagállamokat, hogy az illegális és a gazdasági bevándorlók esetében is alapvető jognak ismerjék el a migrációt – fogalmazott.

Ennek a csomagnak az előkészítésében jelentős szerepet vállalt a Soros-hálózat - közölte.

Migránsok Európában - IllusztáricóForrás: AFP/Claus Fisker

Eközben az Európai Parlament bevándorláspárti többsége is folyamatosan ontja magából a bevándorláspárti javaslatokat - jelentette ki a politikus.

Elfogadták a migránsvízumot, újra napirendre tűzték a kötelező kvóták ügyét, folyamatosan egyre több pénzügyi segítséget szeretnének nyújtani a migránsoknak és a Közép-európai országoktól szeretnének elvonni forrásokat, hogy azokat Soros NGO-inak adják - mondta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke.

Magyarországot és a többi bevándorlásellenes országot pedig mindenféle eljárással és szankcióval fenyegetik - közölte a képviselő.

Budapest utcáin is akcióban van a bevándorláspárti Soros-hálózat, ami erőszakos, agresszív tüntetéseket szervez és a bevándorlásellenes nemzeti kormány szeretné megdönteni - jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK