Annyira féltek Svédországban a migránsoktól, hogy inkább az összes férfit kitiltották egy fesztiválról. Most kiderült, hogy ez törvénysértő volt.

Mint ismert, Svédországban a nyáron kitiltották a férfiakat egy fesztiválról. Ennek az volt az oka, hogy elsősorban a migráns férfiak miatt ugrásszerűen megnőtt az nemi erőszak és általában a nők elleni erőszak a svéd városokban, különösen a nyilvános rendezvényeken. Gyakorlatilag minden napra jutott egy erőszakos bűncselekmény.

Emiatt egy göteborgi fesztivál egyszerűen férfiak nélküli fesztivált hirdetett meg, viszont a belépéskor nem ellenőrizték, hogy a belépő ténylegesen férfi-e vagy nő. A svéd diszkrimináció elleni ügyek biztosa szerint ugyanakkor az a tény, hogy egy fesztivált „férfimentesnek” hirdetnek meg elegendő ahhoz, hogy sérüljön a diszkriminációellenes törvény.

A "férfimentes fesztivált" egyébként egy színésznő, Emma Knyckare szervezte, szerinte pedig nem minden férfi követ el erőszakot, de majdnem minden erőszakot férfiak követnek el.

A The Local nevű svéd újság arra is emlékeztet, hogy a nyári svéd nemi erőszak hullám miatt nem tartották meg a legnagyobb svéd fesztivált sem.