Újabb kilenc embert tartóztattak le Marokkóban a két skandináv turista meggyilkolásával kapcsolatban

Marokkó, gyilkosság, skandináv turista, terror
Vágólapra másolva!
Újabb kilenc embert tartóztattak le a marokkói hatóságok a két skandináv turista meggyilkolása kapcsán - közölte pénteken a marokkói rendőrség.
Vágólapra másolva!

A letartóztatások csütörtökön és pénteken történtek az észak-afrikai ország több városában. A rendőrségi akciók során

elektronikai eszközöket, egy sörétes puskát, vágófegyvereket, katonai egyenruhákat és feltételezhetően robbanószer előállításához használható anyagokat foglaltak le

a hatóságok.

A pénteki bejelentés nyomán

összesen 13 embert állítottak elő a 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersen és a 28 éves norvég Maren Ueland meggyilkolásával összefüggésben.

Forrás: AFP

A marokkói hatóságok szerint az első négy elfogott gyanúsított hűséget fogadott az Iszlám Államnak, amiről felvételt tettek közzé a közösségi hálókon.

A két fiatal nő holttestét hétfőn Marokkó középső részén, a túrázás szerelmeseinek körében népszerű Atlasz-hegységben találták meg. A jelek arra utalnak, hogy

gyilkosaik elvágták a torkukat, értesülések szerint egyiküket le is fejezték.

A skandináv nők haláláról két videofelvétel is készült, amelyek felkerültek a közösségi oldalakra. A norvég rendőrség pénteken közölte, hogy az előzetes elemzések alapján a videók nagy valószínűséggel hitelesek. A dán és a marokkói hatóságok egyelőre még vizsgálják a felvételek hitelességét.