Két különböző vasúti helyszínen is gyanús arab feliratokat és falfirkákat találtak Németországban. Egy baleset már történt, akkor nem sérült meg senki, most vizsgálják, hogy van-e összefüggés egy októberi és egy múlt hétvégi eset között.

Vasárnap a német hatóságok egy elvágott vasúti felsővezetéket és tartókötelet találták Berlin-Karlshorst állomáson.

Hogy pontosan mi történt az egyik fő vasútvonalon, azt egyelőre a hatóságok vizsgálják, azonban a helyszínen találtak egy zászlót, amely az Iszlám Államé, illetve arab betűkkel írt röplapokat is.

A B.Z. német hírportál értesülései szerint hatvan arab nyelvű röplapról van szü, de egy csáklya is volt a sínek mellett.

A hatóságok vizsgálják, hogy az eset összefüggésben van-e egy október 7-i esettel, amikor Nürnberg és München között egy acélsodrony ki volt feszítve egy vasútvonalra. A kábel csak a helyi gyorsvasút (ICE) első ablakát rongálta meg.

Az Iszlám Állam zászlaját találták az elvágott felsővezeték mellettForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Fabian Fuchs

Nem csak a dokumentumok voltak a helyszínen arab nyelvvel írva, az egyik közeli híd pillérére is így fújtak fel egy graffitit.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a két eset között van-e összefüggés, azonban a röplapok másolatai felkerültek az internetre, és azok mindenki számára hozzáférhetőek. Ez utóbbi bűnténynek a helyszínén arab nyelvű fenyegető leveleket találtak.