Többen furcsa fényt láttak New Yorkban, sokan ufóra gyanakodtak - videó

2018.12.28. 08:06

Kigyulladt egy transzformátorállomás csütörtök éjjel New Yorkban. Sok helyi lakos az eget megvilágító kék fények miatt földönkívüliek megjelenésére gyanakodott.

A transzformátorállomás a Con Edison áramszolgáltató villamos erőművében gyulladt ki, Queens városrész Astoria negyedében, Manhattannel szemben. Kék villámok borították be az eget az Egyesült Államok pénzügyi fővárosában, rövid idő alatt földönkívüliek és szuperhősök megjelenéséről szóló üzenetek hemzsegtek a Twitteren.

Eric Phillips, a New York-i polgármester szóvivője hűtötte le a kedélyeket szintén a Twitteren: Szó sincs földönkívüliekről, egy transzformátorállomás robbant fel a ConEd queensi erőművében- olvasható a polgármester bejegyzésében.

Videófelvételről készült fotó, amelyen kék fények világítják meg az eget New York Queens városrészének Astoria negyedében, ahol kigyulladt egy transzformátorállomás a Con Edison áramszolgáltató villamos erőművében 2018. december 27-én.Forrás: MTI/AP/Sophie Rosenbaum

Az áramszünet miatt rövid időre leállt a forgalom a többségében belföldi forgalmat bonyolító La Guardia repülőtéren, és a városnegyedet átszelő 7-es metróvonalon is. A robbanásos tűzeset után bő egy órával a rendőrség megerősítette, hogy a balesetben senki sem sérült meg.

Ugyanakkor az egyik telefonügyeletes rendőr azt nyilatkozta, hogy totál káosz, kész őrület volt a városban, nem csoda, hogy sokan ufótámadástól tartottak.

Rövid tűz volt az astoriai alállomáson, ami miatt csökkent a feszültség a hálózatban - erősítette meg a történteket a Con Edison vállalat közleményében, amelyben hozzátették, hogy mostanra valamennyi áramvezetékük üzemel, és a rendszer biztonságos.