Angela Merkel elvenné a nemzetállamok szuverenitását

MERKEL, Angela
Marrákes, 2018. december 10. Angela Merkel német kancellár beszédet mond az ENSZ globális migrációs megállapodásáról tartott kétnapos kormányközi konferencián a marokkói Marrákesben 2018. december 10-én. A 150 ország részvételével zajló tanácskozáson elfogadták az ENSZ jogilag nem kötelező érvényű globális migrációs csomagját, amelyet december 19-én bocsátanak szavazásra a világszervezet közgyűlésén. MTI/EPA/Dzsalal Morcsidi
Vágólapra másolva!
„A nemzetállamoknak fel kell készülniük arra, hogy lemondjanak a szuverenitásukról” – mondta Angela Merkel német kancellár Berlinben. Szerinte a nemzetállamok vezetőinek nem szabadna meghallgatniuk az emberek hangját a migráció, a határok védelme és a szuverenitás témakörökben.
Vágólapra másolva!

Angela Merkeln a pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) alapítványának, a Konrad-Adenauer-Stiftung-nak (KAS) az egyik november végi rendezvényén beszélt.

Angela Merkel Forrás: MTI/EPA/Dzsalal Morcsidi

Az eseményen a német kancellár ismét megerősítette, hogy

Talán ennek is köszönhető, hogy megint előtérbe helyezte a globális szemléletmódját, hiszen az elkövetkező szűk három évben bizonyára

mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ráerőszakolja az Európai Unióra az akaratát,

mivel később már nem lesz rá lehetősége ezt megtenni.

Merkel ezt követően elítélte a saját pártjának azon tagjait, akik szerint

A kancellár kijelentette, hogy véleménye alapján nem lehet német emberekre hivatkozni, mivel azok rendkívül megosztottak, így nem alkotnak egységes csoportot.

Továbbá visszautasította azokat a vádakat, amelyek hazafiatlansággal illeték őt a migrációs csomag támogatás miatt.

Szerinte

az igazi hazafiasság az, amikor ő más nemzeteket rávesz a vélt vagy valós német érdekek elfogadására,

így kialakul egy win-win (győztes-győztes) szituáció.

Mint azóta kiderült, Berlin aláírta a Soros-féle migránspaktumot.

A hazafiasság kérdésköre területén úgy néz ki, hogy Merkel elfogadta a rendkívül népszerűtlen bevándorláspárti francia államfő, Emmanuel Macron értelmezését, aki az első világháború végének a centenáriumán rendezett ünnepségen azt mondta: a hazafiasság a nacionalizmus tökéletes ellentéte, mivel a nacionalizmus árulás.

Emmanuel Macron Forrás: MTI/EPA/Ludovic Marin

Ugyancsak november végén, Macron a sárga mellényesek tüntetése elől Berlinbe menekülve a német parlament alsóházában (Bundestag) elmondta, hogy

A Napóleon-szindrómában szenvedő államfő annak ellenére, hogy saját hazája vezetésére sem képes, már arról álmodozik, hogy egy francia-német tengely élén ő vezeti a világot...

Angela Merkel a pártja alapítványának a rendezvényén, a beszéde legérdekesebb részét a végére tartogatta.

Kijelentette, hogy az Európai Uniónak erősebbnek kell lenni, ennek érdekében pedig még több szuverenitásra van szüksége.

Szerinte

az EU tagállamainak a migráció, a határvédelem, a külpolitika, és a költségvetés egy része fölött át kellene adniuk a nemzeti szuverenitásukat Brüsszelnek.

Arról persze nem beszélt, hogy a Brüsszelnek átnyújtott szuverenitásból elsősorban Berlin, másodsorban Párizs profitálna, a nagy vesztes pedig egyértelműen Közép-Európa – benne Magyarország – lenne.