Vlagyimir Putyin orosz államfő újévi üdvözlőlevelet küldött Donald Trump amerikai elnöknek, és ebben hangsúlyozta, hogy Moszkva nagyon sok témáról kész tárgyalni Washingtonnal - közölte vasárnap a Kreml.

A stratégiai stabilitás és a nemzetközi biztonság szempontjából az orosz-amerikai viszony a legfontosabb. Megerősítem, hogy Oroszország a lehető legszélesebb témakörökről hajlandó tárgyalni az Egyesült Államokkal - olvasható a Kreml közleményében.

Donald Trump és Vlagyimir Putyin utoljára 2018. július 16-án tárgyalt Helsinkiben.Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Trump néhány héttel ezelőtt váratlanul lemondta tervezett találkozóját Putyinnal a G20 országcsoport novemberi argentínai csúcsértekezletén, arra hivatkozva, hogy az orosz erők az Azovi-tengeren tüzet nyitottak ukrán hadihajókra, és letartóztatták azok személyzetét.Putyin Bassár el-Aszad szíriai elnöknek is küldött újévi üdvözletet, és ebben megígérte, hogy Oroszország továbbra is támogatja a damaszkuszi kormányt, és a szíriai népet a terrorizmus elleni küzdelemben, az ország szuverenitásának és területi egységének megvédésében.
Az orosz elnök a világ más vezetőinek is küldött üdvözletet az orosz elnöki hivatal közlése szerint, köztük Theresa May brit és Abe Sindzó japán miniszterelnöknek, valamint Hszi Csin-ping kínai elnöknek.