Többtucatnyian meghaltak a Fülöp-szigeteki áradásokban

áradások a Fülöp-szigeteken
Az Usman névre keresztelt tájfun által okozott árvízben gázoló helyiek a Fülöp-szigeteki Bulan egyik elöntött utcáján 2018. december 30-án. A trópusi ciklon földcsuszamlásokat okozott Legazpiban is. Itt három emberéletet követeltek az áradások, és családok százainak kellett elhagynia otthonát.
Vágólapra másolva!
Többtucatnyian meghaltak a Fülöp-szigetek középső részén a heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások következtében a múlt hét végén.
Vágólapra másolva!

A hatóságok által hétfőn közölt adatok szerint

68 ember halt meg, de félő, hogy az áldozatok száma tovább fog emelkedni, mert számos régióba még nem jutottak el a mentőcsapatok.

A tájfun elől menekülő Fülöp-szigeteki gyerekek partra szállnak a Manilától délre fekvő Pinasban 2018. december 29-én. Forrás: MTI/EPA/Francis R. Malasig

Tizenhét embert tartanak számon eltűntként, és mintegy 40 ezren kényszerültek átmenetileg elhagyni az otthonukat.

Az Usman tájfun által okozott árvízben gázoló helyiek a Fülöp-szigeteki Bulan egyik elöntött utcáján 2018. december 30-án. A trópusi ciklon földcsuszamlásokat okozott Legazpiban is. Itt három emberéletet követeltek az áradások, és családok százainak kellett elhagynia otthonát Forrás: MTI/EPA/Romedor Gloriane

Az Usman névre keresztelt vihar szombaton csapott le a Fülöp-szigetekre. A tájfunoktól eltérően ezúttal inkább csak kiadós csapadékkal, nem pedig erős széllökésekkel érkezett az ítéletidő.

A karácsonyi szabadságok idején sokakat felkészületlenül ért a vihar, amelyet a hatóságok először nem soroltak a tájfun kategóriájába, ezért nem is adták ki a szokásos riasztást miatta.