Gyalogosok közé hajtott egy autós Németországban, többen megsérültek

Breitscheidplatz, fallal veszik körbe a berlini karácsonyi vásárt
20 November 2018, Berlin: Iron baskets filled with sandbags stand at the Christmas market at Breitscheidplatz. Two years after the Islamic terrorist attack, the Berlin Christmas market at the Gedächtniskirche is lavishly sealed off with twelve fatalities. Workers construct more than a hundred square lattice baskets on the long sides of the Breitscheidplatz and screw them together to form a long row. Photo: Paul Zinken/dpa
Vágólapra másolva!
Szilveszter éjjel hajtott gyalogosok közé egy 50 éves esseni férfi négy helyszínen is Németországban, többen megsérültek. A támadás szándékos volt.  
Vágólapra másolva!

Egy 50 éves esseni férfi négy helyszínen próbált elgázolni embereket az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Essenben és Bottropban. A bottropi belvárosban sikerült is belehajtania egy csoportba. Áldozatai között szíriai és afganisztáni állampolgárok is vannak, több sebesült állapota súlyos.

Egy 46 éves nő életveszélyesen megsérült. A német állampolgárságú gázoló egy gyereket is elütött.

A gázoló autóját rendőrök tartóztatták fel, majd vették őrizetbe az elkövetőt.

A hatóságok szerint az eset valószínűleg "célzott merénylet",

amelynek indítéka az autós gázoló idegenellenessége lehet, ugyanis a férfi idegenellenes kijelentéseket tett, amikor őrizetbe vették. Időközben azt is megállapították, hogy pszichés betegségben szenved.