Három embert, köztük egy rendőrt, sebesített meg egy késes támadó hétfőn késő este a manchesteri Victoria pályaudvaron. A késelőt elfogták, a nyomozást terrorellenes vonalon kezdték meg.

Az észak-angliai nagyváros rendőrsége közlése szerint két áldozatot, egy 50 év körüli férfit és egy hasonló korú nőt kórházba szállítottak – írja a Manchester Evening News. Egy vállán megsebesült rendőrt szintén el kellett látniuk a mentőknek. A portál úgy tudja, egyikük sérülése sem életveszélyes. 

A BBC brit közszolgálati média egyik munkatársa szemtanúja volt a késelésnek, szerinte

az elfogott terrorista „Allahot” kiáltott a támadás közben.

Azt is hozzátette, hogy aznap éjjel vérfagyasztó sikolyra lett figyelmes, majd azt látta, ahogy a terrorista dulakodni kezd az áldozatokkal. Láttam a kezében a kést, a penge legalább 12 cm-es volt. Amikor elfogták, megpróbált ellenállni. Az egész nagyon ijesztő volt.

A Manchester Evening News című helyi lap azt írta, hogy a városközponttól északra lévő vasúti pályaudvart a hatóságok lezárták, és a közösségi oldalakra felkerült fotók szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Forrás: AFP/Paul Ellis

Éjszakai közlés szerint a manchesteri incidens nyomozásának vezetését a rendőrség terrorellenes részlege vette át.

Rob Potts rendőrfőnök az Independentnek azt mondta, a késelőt elfogták, és bár biztosítják a környéket - főleg a vasútállomást -, egyelőre nincs jele annak, hogy megismétlődne az újévi terrortámadás.