Orosz házomlás: 11 hónapos kisbabát találtak a romok alatt

2019.01.01. 13:47

A kemény hidegben dolgozó orosz kutató-mentő csapatoknak eddig 12 embert sikerült kimenteniük az összedőlt épület alól, amely egy gázrobbanásban semmisült meg. Közülük kilencen belehaltak sérüléseikbe, több mint 30 embert pedig továbbra is eltűntként keresnek. Kész csoda, hogy egy nappal a tragédia után egy 11 hónapos kisbabát élve hoztak ki a törmelék alól.

A magnyitogorszki ház romjai alatt talált öt embert, közöttük egy gyereket kórházba vittek. A halálos áldozatok között nincsen gyerek.

Az előző nap bekövetkezett házomlás halálos áldozatainak száma, 37 embert továbbra is eltűntként tartanak számonForrás: MTI/EPA/Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma

A BBC friss cikke szerint egy 11 hónapos kisbabát élve sikerült kimenteni a romok alól. Kész csoda, hogy a kisfiú túlélte a katasztrófát. A brit hírportál szerint a gyereket a közeli kórházba vitték, kritikus állapotban. Úgy tuni, az anyát már beengedték a kisbabához. 

Hétfőn az urali iparvárosban beomlott az egyik tízszintes lakóháztömb egy része. Az orosz szövetségi Nyomozó Bizottság az elsődleges adatok alapján gázrobbanás miatt folytat vizsgálatot. Oleg Klimov, a Cseljabinszki kerület helyettes kormányzója szerint 79 lakó tartózkodott az épületben a robbanáskor.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Szocsiból a házomlás helyszínére látogatott a Moszkvától 1400 kilométerre keletre fekvő városba, találkozott a mentőkkel és meglátogatta a sérülteket a kórházban.

Gyászolók virágai, plüssállatok és mécsesek a gázrobbanás következtében leomlott lakótömbház romjai közelébenForrás: MTI/AP/Makszim Smakov

Gázrobbanások gyakran előfordulnak az orosz lakóházakban, az ok rendszerint a biztonsági előírások be nem tartása, illetve a karbantartás hiánya.

Magnyitogorszkot a világ egyik legszennyezettebb városai között tartják számon a fém- és acélipara miatt.