Könnygázt vetettek be az amerikai határvédelmi szervek az agresszív migránsok miatt

mexikói- amerikai határ
Az amerikai határőrök könnygázt vetnek be, hogy visszaszorítsák a határt ostromlókat a mexikói-amerikai határkerítés mexikói oldalán, Tijuana városnál 2018. november 25-én. Tijuanában az Egyesült Államokba igyekvő közép-amerikai bevándorlók többezres csoportja várakozik, hogy átjusson az amerikai oldalra. November 26-ra virradóra ismét megnyitották az amerikai-mexikói határt, a mexikói oldalon a tijuanai hatóságok letartóztatták a határt megostromló migránsokat.
Vágólapra másolva!
Könnygázt vetettek be az amerikai határvédelmi szervek az amerikai-mexikói határon, miután mintegy 150 közép-amerikai migráns megpróbált áttörni a határon. Az amerikai belbiztonsági minisztérium szóvivője a migránsok csoportját erőszakos csőcseléknek nevezte.
Vágólapra másolva!

A migránsok a mexikói Tijuana város felől próbáltak meg áttörni a határon kedden este.

A határvédelmi szervek közölték:

Az incidens során

25 – köztük két, magát fiatalkorúnak mondott – embert letartóztattak,

a többi migráns pedig visszafordult Tijuanába.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium szóvivője, Katie Waldman közleményben azt hangoztatta, hogy

A szóvivő egyúttal arra sürgette a kongresszust, hogy

teljes egészében finanszírozza a határon építendő falat.

A mexikói külügyminisztérium szóvivője szintén közleményt adott ki, amelyben sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt, és egyúttal felszólított a törvények tiszteletben tartására.

A Los Angeles Times című lap a hét végén arról közölt riportot, hogy

„Ezt még nagyobb és még erősebb karavánnak jelzik, mint a legutóbbi volt” – idézte a lap Irma Garridót, a Reactiva Tijuana Foundation nevű, migránsokat segítő szervezet képviselőjét.