Nyolc év után találtak meg egy jachtot az Indiai-óceánban

Kenguru-szigetek, 2019. január 3. A Dél-Ausztrál Rendőrség által 2019. január 3-án közreadott kombókép a Wild Eyes nevű hajóról a Kenguru-szigetek közelében. A felfordult vitorlást 2018. december 31-én vették észre a hatóságok egy repülőút közben. A Wild Eyes nyolc éve hánykódik elhagyatottan, az akkor 16 éves kaliforniai Abby Sunderland 2010 elején indult útnak és hajójával egyedül próbálta megkerülni a Földet, de június 10-én eltört az árbóca és feladni kényszerült az utat. A fiatal lányt két nappal később mentették ki az Indiai-óceán déli térségéből. MTI/EPA/Dél-Ausztrál Rendőrség
Vágólapra másolva!
Az Indiai-óceánon való nyolcévi hányódás után megtalálták a dél-ausztráliai partoknál azt a jachtot, amellyel annak idején egy amerikai tinédzser akarta körbevitorlázni a Földet.
Vágólapra másolva!

A Wild Eyes nevű, 12 méter hosszú jachtot először szilveszter napján pillantották meg egy repülőgépről a dél-ausztráliai Kenguru-sziget közelében. A hatóságok szerdán azonosították a felborult hajót, amelynek testét kagylók borították be.

A jachttal 2010-ben a 16 éves amerikai Abby Sunderland indult útnak,

aki a legfiatalabbként akart rekordot beállítani a Föld egyedül, segítség nélküli körülvitorlázásában. A kamaszt az Indiai-óceán közepéről, az afrikai és ausztrál partoktól egyaránt 3220 kilométeres távolságra kellett kimenteni egy vihar után, amely tönkretette a hajóját.

Dél-Ausztrál Rendőrség kombóképe Forrás: MTI/EPA/Dél-Ausztrál Rendőrség/-

Sunderland az ausztrál médiának elmondta, hogy hajója előkerülése

sok jó és rossz emléket ébresztett fel benne, de örül, hogy újra láthatta.

A hajó eléggé lerobbant, de ez várható is volt ennyi idő után.

A lány Kaliforniából indult útnak 2010 januárjában, de több alkalommal is megállásra kényszerült különböző technikai problémák miatt. Öt hónapi vitorlázás után kilencméteres hullámok vetettek véget expedíciójának az Indiai-óceánon, vészjelzését követően egy Perthből induló repülőgép pillantotta meg a hajót, és vette fel a lánnyal a kapcsolatot. Végül egy francia hajó mentette ki és vitte el a Madagaszkár melletti Réunion-szigetre.

A rekordot még abban az évben egy ausztrál tinédzser, a 16 éves Jessica Watson állította be.