Robbantottak a bevándorlásellenes német párt irodája előtt

Döbeln, 2019. január 4. A pusztítás nyomai az Alternatíva Németországnak (AfD) párt döbelni irodája előtt elkövetett robbantás után 2019. január 3-án éjjel. MTI/EPA/Sören Müller
Vágólapra másolva!
Ismeretlen tettesek robbantottak a bevándorlásellenes AfD szászországi irodája előtt. Az eset részletei egyelőre nem ismertek, de minden bizonnyal politikai indíttatású volt a támadás. A robbantásban senki nem sérült meg. Az AfD Németország második legnagyobb pártja.
Vágólapra másolva!

Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt döbelni irodája előtt robbantottak.

Jelenleg a nyomozók azt vizsgálják, hogy az eset politikai indíttatású volt-e – írja a Deutsche Welle.

A robbanás helyi idő szerint csütörtök este fél nyolc előtt történt a szászországi iroda előtt.

A pusztítás nyomai az Alternatíva Németországnak (AfD) párt döbelni irodája előtt elkövetett robbantás után 2019. január 3-án éjjel Forrás: MTI/EPA/Sören Müller

Az épület ajtói és ablakai megrongálódtak,

emellett a két szomszédos épületben és autókban is keletkeztek károk.

Sérültről nem tudni.

A környéket az este lezárták, tűzszerészek is a helyszínen voltak.

Az AfD a párt elleni merényletként értelmezi a robbanást.

Egyelőre a rendőrség semmilyen információt nem közölt arról, hogy ki lehetett az elkövető, de minden bizonnyal politikai indíttatású támadásról van szó – írja a lap. Hasonló információkat közölt a Leipziger Volkszeitung is.

Rendőr vizsgálja a pusztítás nyomait Forrás: MTI/EPA/Sören Müller

Nem ez az első támadás az AfD ellen. December közepén a bornai irodát rongálták meg, míg két irodát szeptemberben festettek le.

Az AfD második erőnek számít Németországban, a jobboldali párt bevándorlásellenes politikájának köszönheti népszerűségét.

Az AfD pozíciójának erősödése mögött az áll, hogy menesztették a chemnitzi tüntetésekről őszintén beszélő titkosszolgálati vezetőt, amely nem tett jót a kormánypártoknak.