Több nőt is szexuálisan zaklatott az orrba vágott afgán migráns Bécsben

2019.01.04. 11:21

Osztrák sajtóinformációk szerint több nőt is molesztált szilveszter éjjelén az az afgán migráns, akit végül alaposan helybenhagyott egy 21 éves svájci turistalány.

Ahogyan az Origo beszámolt róla, nagy felháborodást keltett Ausztriában annak a fiatal svájci lánynak az esete, aki ellen eljárást indított a rendőrség, miután eltörte az őt szexuálisan zaklató afgán migráns orrát szilveszterkor a bécsi városháza előtti utcabálon.A Kronen Zeitung ennek kapcsán felidézi, hogy az osztrák közvélemény, valamint az olvasóik többsége is jól láthatóan a svájci lány pártján áll, a többség értetlenül áll az előtt, hogy a rendőrség vele szemben is eljárást indított.A cikket a 888.hu szemlézte.

Az eset kapcsán a 21 éves áldozat – aki sportoló révén egyetlen jól irányzott ütéssel látta el zaklatója baját – elmondta: nem gondolta, hogy ekkora feltűnést kelt majd az eset; egyelőre pedig nem tudja, hogy milyen kimenetele lesz az ellene indított procedúrának.

Az osztrák lap megjegyzi, hogy az országban menedékkérőként tartózkodó 20 éves afgán migráns a vallomások szerint a svájci lányon kívül több nőt is molesztált szilveszter éjjelén Bécs városában.

A migráns újévi „mulatsága" a bátor fellépésnek köszönhetően orrtöréssel, a kórházban végződött.

A migráns tagadja az ellene felhozott vádakat.